Neurochirurgie: 11 tumori operate la Spitalul de Urgență Baia Mare, în plină pandemie COVID-19

Activitatea secției de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost una intensă, chiar și în perioada stării de urgență, respectiv de alertă.

Specialiștii au intervenit în cazul tuturor bolnavilor cu traumatologie cranio-cerebrală și pacienților cu procese expansive intracraniene. În acest sens, au fost operate 11 cazuri de tumori cerebrale, informează dr. Pop Vasile Ioan, medic primar neurochirurgie și manager interimar al unității medicale.


"La nivelul Spitalului Județean din Baia Mare, pe perioada stării de urgență, toate solicitările legate de consulturile de specialitate au fost efectuate cu programare telefonică. În situațiile în care medicul curant a decis internarea pacientului pentru continuarea investigațiilor și tratament, acestea s-au realizat, astfel încât pacienții să beneficieze de procedurile medicale necesare. În secția Neurochirurgie a spitalului nu au fost internate cazuri de pacienți confirmați sau suspecți de COVID-19.


 În ceea ce privește situația la nivelul unității, au fost doar 5 cazuri de pacienți confirmați ca fiind infectați cu virusul SARS-CoV 2, cazuri gestionate conform normelor în vigoare emise de autoritățile competente, fără a periclita siguranța celorlalți pacienți sau a cadrelor medicale și auxiliare", a precizat dr. Pop Vasile-Ioan. 


Potrivit conducerii unității spitalicești, toți pacienții cu suspiciune de îmbolnăvire cu COVID-19 sunt internați în spații izolate, special amenajate în acest sens, unde se efectuează testarea aferentă pentru confirmarea/infirmarea suspiciunii și unde beneficiază de tratament, în funcție de afecțiunile medicale de care suferă. 


“Din momentul în care s-a aflat de răspândirea rapidă a infecțiilor cu noul coronavirus, am luat decizii la nivelul conducerii, care au avut ca scop protejarea cadrelor medicale și a pacienților noștri. În acest sens, s-au sistat vizitele în spital, s-a reglementat modul de trimitere a pachetelor pentru pacienții internați, instalarea corturilor de triaj epidemiologic la intrările în unitate etc. De asemenea, în spital, cadrele medicale, sanitare și personalul auxiliar au utilizat echipamentul de protecție corespunzător.”

Totodată, managerul spitalului anunță că la nivelul secției Neurochirurgie, echipa de medici abordează toată patologia specifică, inclusiv malformații vasculare cerebrale, tumori sub și supratentoriale, coloana cervicală, hidrocefalia, tumori vertebrale, discopatia vertebrală în fază chirurgicală etc. Activitatea de un volum și complexitate deosebite este posibilă doar datorită eficienței colectivului, exersată de-a lungul anilor și a unei foarte bune colaborări cu celelalte specialități medicale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel