11 răniți, unul adus cu elicopterul la București, după ce două trenuri au deraiat la Ploiești. UPDATE

Două trenuri au deraiat la Ploiești, iar din informațiile IGSU sunt 11 răniți care au primit îngrijiri medicale la fața locului. Unul, cu politraumatisme, a fost transportat cu elicopterul la spital. UPDATE.

11 răniți, miercuri, în urma ciocnirii a două trenuri în gara Ploiești triaj. Persoanele rănite au fost evaluate medical la fața locului, iar dintre ele o persoană care avea politraumatisme a fost preluată cu elicopterul SMURD pentru a fi transportată la București.

UPDATE: Ora 17.42. 37 de persoane, adică 3 minori și 34 de adulți, au fost evaluate medical la fața locului, însă nu necesită transport la spital. 

În afară de acestea, 18 persoane care nu au fost rănite au fost direcționate către sala de așteptare, conform ISU Prahova.

„Ambulanțele se deplasează pedestru către locul evenimentului. Toate cele șase victime sunt evaluate medical și 18 nu au nevoie de asistență medicală au fost direcționate către sala de așteptare. S-a realizat un punct de triaj pentru victime. Datele referitoare la victime se pot modifica", a precizat ISU Prahova, conform Agerpres.

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanțe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), dar și echipaje SMURD și autospeciale de stingere, au fost trimise în stația CFR Ploiești triaj. Imediat după incident au fost anunțate cinci victime, trei călători și doi mecanici.

Circulația feroviară este închisă în ambele sensuri București-Ploiești Sud.

Conform IPJ Prahova, trenul marfar se pare că a depășit semnalul de oprire și a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploiești Sud - București. ISU Prahova anunță că trenul de marfă transporta zahăr.

În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind inițiate procedurile de oprire în stația Ploiești Triaj. Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători. Călătorii de la trenul Regio 5008 vor fi preluați din stație cu trenul Regio 3008, anunță CFR.

Sunt estimate întârzieri de peste 50 de minute. Organele de cercetare aflate la fața locului vor analiza cauzele care au condus la producerea acestui eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel