15 greșeli făcute la 30 de ani, care îți pot DISTRUGE viața după 40 de ani

15 greșeli făcute la 30 de ani, care îți pot distruge viața mai târziu. 

1. Îți schimbi brusc viața

Unii tineri nici nu concep să atingă vârsta de 30 de ani fără să aibă o familie, copii, situație financiară bună. Dacă ceva nu merge bine în acest sens, iau măsuri drastice. Spre exemplu, o femeie decide să se căsătorească cu un bărbat pe care tocmai l-a cunoscut doar pentru că a împlinit deja 30 de ani. Cu toate acestea, câțiva ani mai târziu înțelege că a fost o mare greșeală, în ciuda faptului că are copii.

Toate aceste planuri sunt doar în capul nostru. Nu trebuie să dovedim nimănui nimic. Kim Kardashian a recunoscut sincer că ideea de a se căsători până la vârsta de 30 de ani, a fost o greșeală.

2. Petreci weekend-urile pe canapea mâncând junk food și uitându-te la televizor

Să ne înțelegem, nu este nimic rău în a petrece timpul liber cu junk food, pe canapea. Dar dacă îți petreci toate weekend-urile așa, este timpul să te gândești la sănătatea ta psihică.

Laura Vanderkam, specialist în managementul timpului, recomandă planificarea weekend-urilor cu o săptămână în avans. Fă-ți programare la sala de fitness, planifică un city-break etc. 

3. Ai un tatuaj ridicol

Tatuajele sunt o artă. Cu câțiva ani în urmă, erau la modă fluturii pe spate. Mai târziu, toată lumea a decis că este prea banal. Apoi, tatuajele mari pe șolduri au devenit noul trend. Cine știe ce va fi în tendințe mâine? Dacă decizi să îți faci un tatuaj, gândește-te bine. Un desen permanent pe piele ar trebui să se potrivească cu personalitatea ta, deoarece te va însoți pentru tot restul vieții.

4. Te "tunezi", de teamă că îmbătrânești

Imediat cum vezi că ți-au apărut câteva riduri, fugi la medicul estetician. Fie că este vorba de lifting, peeling, proceduri cu laser, acid hialuronic sau injecții cu botox, ești gata să faci orice - chiar și chirurgie plastică, pentru a arăta ca la 20 de ani.

Desigur, este necesar să ai grijă de corpul tău. Păstrarea unei diete sănătoase, hidratarea pielii și utilizarea protecției solare sunt importante. Dar încercarea de a rămâne tânără prin orice mijloace te va face să arăți ridicol și nesănătos ani mai târziu.

5. Îți place să gândești ca un adolescent

Iubești desenele animate și jocurile pe calculator, porți un tricou cu Deadpool pe el și te sperie cuvintele „responsabilitate” și „familie”. Felicitări, ești un adult care refuză să crească.

6. Încetezi să înveți și să studiezi

În ideea că școala nu te ajută să devii milionar, există tentația să nu te mai intereseze să te perfecționezi. Total greșit! Dacă nu înveți lucruri noi și îți lărgești orizonturile, nu-ți vei depăși limitele. 

7. Arunci toate hainele vesele

Vârsta de 30 de ani nu înseamnă haine în negru și alb. Este momentul potrivit să porți lucruri îndrăznețe, care să-ți evidențieze personalitatea.

8. Ai un job pe care îl urăști

Deși ai rate la bancă, asta nu înseamnă că trebuie să stai la un job care nu-ți place, petrecând 40 de ore de calvar pe săptămână. Alege să faci schimbări majore cât încă ești în putere și plin de energie.  

9. Cheltui bani mulți pentru impresii

Centrele comerciale abia așteaptă să te vadă că le cumperi produse. Cumpărăm lucruri pentru a ne simți mai bine. Este adevărat că ne oferă satisfacție, dar acest "hobby" este un cerc vicios.

Thomas Gilovish, profesor la Universitatea Cornell, spune că shopping-ul este cel mai mare dușman al fericirii. În loc să cumperi un alt iPhone, el recomandă să dai bani pe ceva care contează cu adevărat - vacanțe, concerte, evenimente etc. 

10. Pierzi ore, chiar zile pe rețelele de socializare

Îți petreci zilele postând povești, uitându-te la fluxul de știri al tuturor celor 456 de prieteni pe care nici măcar nu-i cunoști, urmărind reality show-uri la televizor și apreciind postările de pe Facebook și Instagram? Trebuie să înțelegi dacă acest comportament îți este util și dacă îți face viața mai bună. Dacă nu, atunci este timpul să spui stop acestui flux de informații. Mai răruț, că e mai drăguț. 

11. Creezi o imagine falsă

Crezi că societatea trebuie să te vadă ca pe o persoană de succes. Și ai face orice pentru a corespunde acestei imagini - ai cel mai nou telefon, cea mai puternică mașină și călătorești doar în țări exotice, dar tu, în sufletul tău, ai vrea să fii la țară, cu bunicii. Nu mai crea o imagine falsă, doar pentru a-i impresiona pe ceilalți. 

12. Ai obiceiuri proaste

"De ce aș lua mâncare la pachet, în drum spre muncă? Mai bine iau un burger de la colț." / "De ce aș face o plimbare în parc sau aș înota în piscină? Am avut o zi foarte grea! Aș prefera să beau câteva beri." / "De ce m-aș culca devreme? Un espresso triplu și o țigară dimineața vor rezolva situația!" și lista poate continua. 

Când ai 30 de ani, ești puternic și plin de energie, nu observi că obiceiurile proaste îți subminează sănătatea. Dacă nu vrei să ai probleme de sănătate la 40 de ani, încearcă să îți îmbunătățești stilul de viață. 

13. Nu faci economii

Ești tânăr și sănătos, ai un venit regulat și ziua de mâine nu te interesează prea mult. Optimismul este o calitate minunată. Dar ce se va întâmpla cu tine dacă nu poți lucra câteva luni începând de mâine? Vei fi capabil să-ți susții stilul de viață actual?

Un pic de realism sănătos nu dăunează nimănui niciodată. Veniturile pasive, asigurările de sănătate, de viață și economiile pot părea plictisitoare când ai 30 de ani, dar te pot salva de un fiasco financiar mai târziu.

14. Îți faci griji pentru lucrurile inutile

Lumea ta pare să fie plină de probleme: nu ai un salariu bun, te vaiți mereu, nu ai bani să-ți cumperi ultima generație de laptop. S-ar putea să crezi că viața ta este foarte grea.Dacă te concentrezi doar asupra lucrurilor rele, te poate înnebuni. Dacă ți se întâmplă ceva neplăcut, încearcă să-ți amintești și ceva bun. 

15. Ți-e frică să îndrăznești

Încearcă din când în când să faci ceva nesăbuit: mergi singur într-o călătorie sau fii primul care spune „Te iubesc”. Cui îi pasă că ai 30 de ani? 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel