16 octombrie, Ziua Mondială a Coloanei Vertebrale!

Coloană vertebrală. Foto: Pixabay
Pe 16 octombrie în fiecare an celebrăm Ziua Mondială a Coloanei Vertebrale, în încercarea de a atrage atenția asupra poverii durerii și handicapului dat de afecțiunile acesteia la oameni din întreaga lume. 

Ziua Mondială a Coloanei Vertebrale, celebrată anual pe 16 octombrie din 2012 încoace, promovează importanța sănătății și bunăstării coloanei vertebrale.

Scopul este acela de a încuraja activitatea fizică, cu o postură bună, ridicarea responsabilă și condiții de muncă sănătoase. 

Patru din cinci persoane au sau vor avea la un moment dat dureri de spate semnificative.

Durerea de coloană vertebrală afectează toți oamenii de-a lungul vieții și este cea mai notabilă cauză de handicap din fiecare țară.

Ziua Mondială a Coloanei Vertebrale încurajează oamenii să ia măsuri pentru sănătatea acestei părți-cheie a organismului uman. 

Anul acesta ziua se desfășoară sub sloganul „BACK ON TRACK!”

„Pandemia de coronavirus a afectat oamenii din întreaga lume, restricțiile și carantina afectând capacitatea oamenilor de a rămâne activi și mobili. „BACK ON TRACK” sărbătorește oamenii care își reactivează și revitalizează corpul, ieșind în aer liber și concentrându-se pe îngrijirea eficientă a coloanei vertebrale”, spun organizatorii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel