3 legume pe care le poți cultiva primăvara devreme

Legumele
Unele legume le puteți pune mai repede în pământ primăvara devreme, susțin experții.

Deși la începutul primăverii, vremea poate părea prea rece, iar pământul, prea umed, însă există o serie de legume care se descurcă minunat în aceste condiții atmosferice.

Iată trei dintre ele, potrivit thespruce.com:

* Sparanghelul - e o legumă perenă care poate fi plantată o singură dată și poate fi recoltată pentru mulți ani de acum încolo. O recoltă matură de sparanghel poate dura câteva luni. Plantează coroane vechi de 4 - 6 săptămâni înainte de ultima dată a înghețului. Îi place soarele și solul nisipos, argilos.

* Mazăre – îi place mult căldura; puteți alege un spalier pentru a sprijini mazărea să se întindă, dar i să vă fie ușor să o recoltați. Puteți planta suplimentar mazăre la începutul lunii mai sau puteți planta soiuri cu rate diferite de maturitate pentru a vă prelungi recolta. Nu are nevoie toată ziua de soare.

* spanac - trebuie cultivat pe vreme rece, altfel se va prinde rapid la sămânță. Spanacul crește extrem de repede și nu trebuie să așteptați mult ca să vă bucurați de el. Ca să prelungiți recolta, puteți planta spanac nou direct în sol în fiecare săptămână sau două până la data medie a ultimului îngheț. Spanacul poate crește la umbra culturilor. Îi plac zonele cu soare complet până la la umbră parțială. Adoră solul bine drenat, fertil, cu pH neutru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel