43 de decese din cauza gripei în România

Noi cazuri de gripă
Încă 4 noi decese survenite în ultimele două zile au fost confirmate astăzi de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Numărul morților a ajuns la 43 în România în acest sezon.

Vârstnicii sunt, potrivit medicilor, persoane aflate în categoria de risc în ceea ce privește infecția cu virus gripal care se poate complica. Prin urmare, nu e de mirare atunci când apar decesele cauzate de gripă la această categorie de vârstă. O femeie în vârstă de 87 de ani, din județul Iași, confirmată cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, a decedat ieri. Ea suferea și de alte boli și nu fusese vaccinată antigripal. Un bărbat de 93 de ani, din București, confirmat și el cu virus gripal tip A, nesubtipat, care avea și ale boli preexistente a decedat. Nici acesta nu era vaccinat antigripal.

Din păcate, gripa ucide indiferent de vârstă. Un bărbat de 40 de ani, din județul Giurgiu, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, fără condiții medicale preexistente cunoscute și cu antecedente vaccinale necunoscute (neasigurata) a decedat. Un alt deces a fos înregistrat în cazul unui bărbat în vârstă de 49 de ani, din județul Brăila, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal.

Toate decesele cauzate de gripă în România în acest sezon au avut ceva în comun, pacienții nu au fost vaccinați împotriva virusului gripal. Medicii recomandă vaccinarea antigripală, susținând că încă nu e târziu pentru aceasta. Mai mult, Eurosurveiilance a comunicat ieri rezultatele unui studiu privind eficacitatea vaccinului actual contra gripei de tip AH1N1.

,,Studiul arată că în Canada, țara aflată pe aceleași „coordonate gripale” cu România (emisfera nordică, sezon gripal în derulare, componenta vaccinului identică), acest vaccin cu această compoziție, reduce riscul de a face gripă cu virus AH1N1 cu 72% (atenție, în sezonul trecut, rata de reducere a riscului era de sub 20%!). În concluzie, dacă mai găsiți vaccinul, vaccinați-vă, nu e târziu și e sigur!”, a scris dr. Sandra Alexiu, pe pagina sa de facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel