5 combinații NEBĂNUITE de alimente care te ajută să slăbești

5 combinații NEBĂNUITE de alimente care te ajută să slăbești, FOTO unsplash
Nu știi ce să mai mănânci, atunci când vrei să slăbești? Iată cinci combinații de alimente care ajută în procesul de slăbire.

1. Pâine din grâu germinat cu avocado și ardei cayenne 

Avocado are grăsimi mononesaturate sănătoase, benefice pentru senzația de sațietate îndelungată.  

Pâinea din grâu germinat este plină cu fibre, ajutând la combaterea senzației de foame, iar piperul Cayenne conține capsaicină, un inhibitor al apetitului.

2. Măr cu unt de arahide și scorțișoară 

Untul de arahide conține grăsimi mononesaturate, care te pot ajuta să slăbești, și grăsimi polinesaturate, care îmbunătățesc metabolismul insulinei.

Mărul este plin de fibre, benefice pentru reducerea grăsimilor viscerale, iar scorțișoara conține polifenoil, care stabilizează nivelul de zahăr din sânge.

3. Iaurt grecesc cu zmeură și migdale 

Iaurtul grecesc este plin de proteine, despre care se știe că ajută la creșterea masei musculare și implicit la arderea grăsimilor. Iaurtul este bogat în vitamina D și calciu, ambele putând ajuta la oprirea cortizolului, hormonul stresului care produce grăsimi.

Zmeura este bogată în antioxidanți care conțin polifenoli, despre care cercetătorii au dovedit că pot ajuta la oprirea formării celulelor adipoase, iar migdalele pot ajuta la reducerea grăsimii picioarelor și a abdomenului.

4. Apă cu castraveți și lămâie 

Este destul de greu să bei doi litri de apă pe zi, însă dacă o combini cu lămâie și castravete, atunci nu mai este un calvar. 

Feliile de castraveți au un conținut ridicat de vitamine C și K, iar lămâia este un inhibitor al apetitului.

5. Terci de ovăz cu afine și scorțișoară 

Consumul regulat de cereale integrale ce conțin fibre ajută la slăbit, deoarece țin de foame, antioxidanții din afine ajută la eliminarea grăsimii de pe abdomen, iar scorțișoara controlează insulina, scrie digi-life.tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel