5 remedii alternative care ameliorează artrita reumatoidă

Turmenicul are un efect pozitiv asupra artritei, durerilor de cap și tusei   FOTO: pexels.com
Pe lângă acupunctură, ierburi și condimente mai sunt o serie de terapii alternative care îmbunătățesc și ameliorarea artritei reumatoide.

Specialiștii amintesc o serie de remedii care ameliorează durerea cauzată de artrita reumatoidă. Pe lângă ierburi, plante și acupunctură, aceștia mai amintesc:  

* Alimentație - optați pentru alimentele care luptă împotriva inflamațiilor, precum cele din dieta mediteraneană - somon, ton, fructe, legume, cereale integrale și uleiu de măsline; cercetările arată că pot reduce umflarea articulațiilor și pot ajuta persoanele cu artrită reumatoidă să se miște mai ușor.

* Masaj - acesta ar putea fi doar lucrul pentru a vă ușura atunci când articulațiile se simt rigide și dureroase. Cercetările au constatat că un masaj al brațelor și mâinilor poate ușura durerea și vă poate îmbunătăți rezistența la prindere. Înainte de prima ședință, consultați reumatologul pentru a vă asigura că este sigur pentru voi.

* Exercițiu - este una dintre cele mai bune modalități de a vă ameliora durerea de artrită și de a vă ajuta să vă deplasați mai bine. Încercați să înotați sau să vă antrenați cu greutăți ușoare și benzi de rezistență pentru a ajuta la întărirea mușchilor care vă susțin articulațiile. Întinderile sunt un alt mod bun de a vă îmbunătăți flexibilitatea.

* Hidroterapie - apa caldă vă relaxează articulațiile, îmbunătățește fluxul sanguin și ușurează durerea. Pentru a fi în siguranță, păstrați temperatura între 92 și 100 F/33,3 -37,7 grade Celsius. O baie de 20 de minute pare să ajute cel mai mult.

* Aromaterapie - nu este clar dacă aromoterapia funcționează pentru artrita reumatoidă, deoarece s-au făcut atât de puține cercetări. Dar dovezile sugerează că poate ameliora durerea și oboseala și vă poate stimula starea de spirit, potrivit medicine.net.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel