5 semne neobișnuite ale depresiei

Un anume tip de depresie nu răspunde la tratament
Pe lângă semnele deja obișnuite ale depresiei, specialiștii susțin că există unele la care nici nu v-ați gândit că ar anunța afecțiunea.  

Uitarea, consumul de prea mult alcool sau chiar durerea de spate sunt și semne ale depresiei, nu doar a altor afecțiuni, susțin specialiștii webmd.

Prea mult alcool - Aproape o treime din persoanele cu depresie majoră abuzează de alcool.

Uitare - Studiile arată că depresia prelungită sau stresul pot ridica nivelul organismului de cortizol, iar asta micșorează sau slăbește partea creierului asociată cu memoria și învățarea.

Durere de spate – O cercetare a demonstrat că până la 42% dintre persoanele cu dureri de spate cronice au suferit depresie înainte de începerea durerii de spate.

Emoții exagerate – Iritarea bruscă ori manifestarea unor sentimente exagerate de tristețe, lipsă de speranță, griji sau frică este un semn al depresiei.

Când nu aveți grijă de propria persoană - neglijarea bruscă a propriei îngrijiri de sine poate fi un semn al depresiei și al stimei de sine scăzute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel