Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
526 de medicamente noi introduse în România. Ministerul Sănătății a aprobat prețurile
12 sep 2019 / 14:33
Ministerul Sănătății a publicat, ieri, în Monitorul Oficial un Ordin prin care sunt introduse în catalogul de prețuri CANAMED 526 de medicamente noi, care vor putea fi prescrise pacinților din România!
de  Dana Lascu
Medicamente

Ordinul privind modificarea și completarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului sănătății nr. 1.468/2018 pentru aprobarea prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile în România, care pot fi utilizate/comercializate de către deținătorii de autorizație de punere pe piață a medicamentelor sau reprezentanții acestora, distribuitorii angro și furnizorii de servicii medicale și medicamente pentru acele medicamente care fac obiectul unei relații contractuale cu Ministerul Sănătății, casele de asigurări de sănătate și/sau direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, cuprinse în Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România, a prețurilor de referință generice și a prețurilor de referință inovative, a fost punlicat, ieri, în Mmonitorul oficial.

Conform referatului de aprobare, prin acesta sunt introduse în Catalogul public naţional al preţurilor CANAMED 526 de medicamente noi, pentru care s-au stabilit prețurile de vânzare. Asta înseamnă că, teoretic, chiar de astăzi pacienții ar trebui să aibă acces la ele. Este vorba de medicamente inovative, orfane, generice și biosimilare.

Pe lângă asta, același Ordin modifică prețurile a aproape 330 de medicamente și exclude din CANAMED 3 medicamente.

Iată lista celor 526 de medicamente introduse în România.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?