7 obiceiuri BANALE care îți distrug unghiile

Ce obiceiuri cotidiene îți pot distruge unghiile.  

1. Folosești fixativ des

Dacă folosești fixativ destul de des, este posibil să îți deteriorezi unghiile fără să îți dai seama. Spray-urile conțin până la 50% alcool, care usucă pielea și unghiile, făcându-le fragile. 

2. Desfaci produsele cu unghiile

Cu toții ne folosim unghiile pentru a desface o cutie de cadouri, dar dacă o faci în mod regulat, există riscul să îți rupi unghiile.

3. Tai cuticulele

Chiar dacă manichiuristele îndepărtează pielea moartă din jurul unghiilor, ea este menită să protejeze unghiile de infecții. Dacă îndepărtezi cuticula, unghiile devin mai vulnerabile la germeni și bacterii. 

4. Ții unghiile lungi

Unghiile mai lungi nu sunt atât de sănătoase, deoarece pot adăposti cu ușurință murdărie și bacterii. 

5. Ții oja pe unghii mult timp

Deși uneori simți că nu ai timp sau pur și simplu ți-e lene să ștergi cu acetonă oja ciobită, riști să-ți deteriorezi unghiile, dacă o lași așa săptămâni întregi. La fel ca pielea ta, și unghiile pot adăposti bacterii. 

6. Porți pantofi care te strâng

Pantofii cu un număr mai mic nu doar că sunt incomozi, dar și pot provoca probleme pentru unghiile de la picioare. Dacă încălțămintea apasă prea tare pe unghii, există riscul să le traumatizezi. 

7. Înoți în piscină

Deși clorul din piscine te protejează de bacterii, acesta usucă și irită unghiile. Cel mai bine ar fi să aplici un întăritor de unghii și lac, pentru a împiedica unghiile să se usuce și apoi să se rupă. De asemenea, o loțiune pentru mâini cu lanolină protejează unghiile de efectele negative ale clorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel