8 manageri în 10 luni, la Spitalul de Piatra Neamț
14 noi 2020 / 22:18
În doar 10 luni, la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț - unde tocmai s-a produs un incendiu comparabil cu cel de la Colectiv - s-au perindat 8 manageri! Printre ei, și un fost șef la Pompe Funebre. Ei au fost numiți, rând pe rând. 
de  Dana Lascu
Spitalul Județean Piatra Neamț    Foto: facebook.com/sjuneamt
EXCLUSIV

Spitalul Județean Piatra Neamț este intens disputat politic și asta de ai bine de un an. Și de fiecare dată mizeria ieșită la iveală a fost ascunsă sub preș. 

La jumătatea lunii decembrie 2019, manager a fost Codruț Munteanu, care și-a dat demisia din cauza unui scandal cu conducerea Consiliului Județean, al cărei șef, Ionel Arsene. 

Într-un interviu din aprilie anul curent el explica că la Spitalul Județean Neamț „este o situație extrem de delicată și de periculoasă. Vă reamintesc că în martie-aprilie 2019, când am avut acel control încrucișat de la DSP Vaslui, s-a spus clar că Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț este Bombă Biologică”. 

O zi după demisia sa, a fost numit manager interimar Alexandru Juncu, medic de profesie, care a deținut funcția 3 luni fără două zile (19 decembrie 2019 - 17 marte 2020). După care a demisionat. 

În exact aceiași zi, adică pe 17 martie 2020, era numit un alt manager interimar, Toader Mocanu, dar acesta n-a rezistat în scaun nici măcar două săptămâni pline, după care a demisionat „din motive medicale” la 3 aprilie. 

Consiliul Județean l-a „uns” manager interimar, tot în aceeași zi, pe Florin Ionuț Apostoae, care anterior fusese managerul Spitalului Orășenesc Târgu-Neamț.

Fix 6 zile – adică până pe 9 aprilie - a rezistat Apostoae în funcția de manager, iar lui i-a venit „de hac” însuși ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care l-a revocat scurt pentru că nu coordona cum trebui pacienții COVID-19. 

Din secunda următoare, a fost numită manager interimar dr Daniela Macroci, unul din medicii epidemiologi din cadrul DSP Neamț, care se întorcea din detașarea la Spitalul Județean Suceava. 

Ea a fost manager interimar din 9 aprilie, până în 17 mai, când ministrul Sănătății Nelu Tătaru pune de la București noul șef: acesta a devenit repede faimos pentru că se ocupa de pompe funebre! Numirea lui Marius Ghineț a provocat un uriaș scandal și o luptă „pe viață și pe moarte” între taberele politice din județ, ajutate din plin și de la București. 

Ghineț, patronul de firme funebre, abia a apucat să se așeze la birou pentru că în doar 3 zile, l-a schimbat din funcție președintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. 

Pe 21 mai, la cârma Spitalului Județean Piatra Neamț a fost numit Silviu Verzea, medic primar chirurgie general, care a rezistat în funcție până la 8 octombrie, când a demisionat după ce în presă au apărut o serie de imagini cu pacienți vârstnici care așteptau în frig să li se facă test pentru COVID-19.mandatul său interimar oricum expira la finalul lui octombrie, așa că înlocuitorul a fost instalat pe 28 octombrie. Actualul manager este Lucian Micu, fost primar al municipiului Roman care nu a mai avut voie să candideze din motive de incompatibilitate!

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?