Acad.prof. dr. Ioan Lascăr: Chirurgia plastică și reparatorie, evoluții. Academia de Sănătate

Acad.prof.emerit dr. Ioan Lascăr
Invitatul de luni, 11 martie 2019, de la emisiunea Academia de Sănătate, transmisă exclusiv pe DC MEDICAL, este academician profesor emerit dr. Ioan Lascăr. Emisiunea va fi transmisă de la ora 11.00, siultan pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale DC MEDICAL.

Dacă ar fi să facem o scurtă trecere în revistă a uriașei activități profesionale a academicianului profesor emerit dr. Ioan Lascăr, v-am spune că este posesor al unui doctorat în științe medicale, Doctor „Honoris Causa”, șef clinică Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul de Urgență Floreasca din București.

Are la activ peste 20 de procedee chirurgicale realizate în premiera națională în domeniul microchirurgiei reconstructive, începând cu prima replantare efectuată în România și continuând cu reconstrucția esofagiană cu ansă intestinală transferată liber, reconstrucție mamară cu lambouri musculo-tegumentare, reconstrucție perete toracic, reconstrucție mână cu transfer tridigital etc.

De asemenea, reținem din imensul său CV și abordarea în premieră națională a tehnicilor chirurgicale specifice transsexualității, cu realizarea transferului atât de la polul masculin cât și feminin, la polul opus. Preocupari sale s-au extins și asupra perfecționării tehnicilor de reconstrucție a organelor genitale în transsexualism.

Nu în ultimul rând, academicianul Ioan Lascăr are la activ și intervenții chirurgicale în premieră mondială, din care amintim faptul că a condus echipa internaționala formată din medici români și americani care a operat o tumoră gigant de 70 de kilograme, caz unic în lume prin raportul de greutate între tumoră și pacient (2/1) – caz mediatizat, de altfel, la nivel planetar.

Interviul de luni, de la Academia de Sănătate, va fi transmis simultan pe canalele de Facebook și Youtube ale DC MEDICAL, putând fi urmărit ulterior și aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel