UPDATE Accident:10 morți și 7 răniți, după ce un TIR a intrat frontal într-un microbuz. Starea pacienților

Microbuzul s-a făcut praf după ce TIR-ul l-a izbit frontal. Foto: IGSU
Accident cumplit, în această dimineață, pe o șosea din Ialomița, în urma unei ciocniri frontale dintre un microbuz de pasageri și un TIR. 10 persoane au murit și 7 sunt rănite, dintre care unele deosebit de grav. S-a activat planul roșu de intervenție. UPDATE ora 11.00

UPDATE 12.51 Un rănit (o fată de 19 ani cu fractură la coloană T3-T5) a fost adus cu elicopterul (foto mai jos) de la Slobozia. Va fi internată la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.

UPDATE ora 11.00

Informare de presă, Ministerul sănătății, starea pacienților: 

Starea victimelor din accidentul care a avut loc în această dimineață în județul Ialomița si care sunt internate în unitățile sanitare din București:

Spitalul de Urgență Floreasca

1) Femeie, 39 ani: politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, traumatism toracic, traumatism abdominal cu hemoperitoneu masiv prin ruptura de splina gradul 5 (explozie). Traumatism de bazin cu luxație coxofemurala stânga. A mers din UPU direct la sala de operație lemtrubca era instabilă hemodinamic. E stabilă hemodinamic si după intervenția abdominala si reducerea luxație de sold, a mers către CT pentru bilanț complet. Ramane internată în ATI

2) Femeie, 45 ani, ocupant microbuz. Politraumatism, traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic cu facturi costale multiple bilaterale, fractura de vertebra toracala 2, hemotorax drept minim, traumatism abdominal cu contuzie renală dreapta, fractura de bazin complexa, fractura de peroneu stâng, luxatie radius stang. E stabila hemodinamic. Merge in ATI.

Spitalul Bagdasar Arseni:

1. Femeie 30 ani, scalp, fracturi oase nazale, internata pe chirurgie plastica;
2. Femeie, 41 ani, operata la noi de fractura de splina, diafragma, hemotorax drenat, in final de interventie pentru sold dislocat;
3. Femeie, 19 ani, fractura coloana T3-T5, in curs de transfer cu elicopterul;
4. S-a dat acordul de transfer si pentru cel de-al patrulea pacient, tot o femrie, 53 ani, cu fractura coloana T7-T8.

La Spitalul Bagdasar Arseni au fost chemate cadre medicale de acasa pentru suplimentarea efectivelor pentru a-i primi pe cei doi care urmeaza sa ajunga

UPDATE ora 10.35: O pacientă în vârstă de 19 ani este adusă la București, cu alicopterul SMURD, de la Spitalul din Slobozia. Posibil și un al doile apacient să fie transportat în Capitală. 

Zece persoane au decedat și alte 7 au fost rănite într-un accident cumplit care s-a petrecut în această dimineață la ieșirea din localitatea Sfântu Gheorghe în Ialomița. Dimineață, în jurul orei 5.15, un TIR care avea viteză a intrat pe contrasens și a izbit în plin un microbuz care aducea pasageri din localitatea Munteni către Capitală, spulberându-l pur și simplu.

Citește și: Titi Aur: La peste 67 km/h nimeni nu scapă!

Imediat s-a declanșat Planul roșu de acțiune, polițiștii, pompierii și Ambulanța acționând contra cronometru pentru a salva viețile oamenilor implicați în accident.

O parte dintre victime – cele care au răni ușoare - au fost transferate la Spitalul din Slobozia, în timp ce pacienții cu răni grave au fost transferați la Spitalul de Urgență Floreasca și la Spitalul de Urgență Bagdasar - Arseni din Capitală.

Bilanțul accidentului este crunt:

- 10 decedați - șoferul tirului și 9 persoane din microbuz;

- 7 răniți transportați la spital, dupa cum urmează:

- 3 la Spitalul Slobozia - Doi pacienți au răni relativ ușoare, un al treilea va fi adus la București, cu elicopterul, pentru că are fractură de coloană și ruptură de splină. 

- 2 la Spitalul de Urgență Floreasca - Unul dintre pacienți a fost deja operat și este internat la Secția de Terapie Intensivă, Al doilea pacient a fost internat direct la Secția de Terapie Intensivă. „La spitalul Floreasca se află internate două paciente, una de 39 de ani cu politraumatism, traumatism caranio cerebral grav, traumatism toracic, care din a intrat direct în operație pentru că era instabilă hemodinamic”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății. Informații suplimentare pe DC NEWS

- 2 pasageri la Spitalul de Urgență Bagdasar Arseni. Unul dintre pacienți este în operație, al doilea este în investgigații. Este vorba de două femei: una a fost operată la splină și are și o luxație la șold, iar cea de-a doua are mai multe contuzii, dar nu e în stare gravă. „O pacientă în vârstă de 30 ani policontuzionată, fără leziuni majore dar cu multiple plăgi, va rămâne la chirurgie plastică, cealaltă cu splina ruptă și operata luxație de șold redusă, hemotorax drenat și posibil entorsă de genunchi și glezna, operată și transferată la Secția ATI, stabilă pentru moment”, au explicat reprezentanții spitalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel