Accident vascular ischemic, cum se recuperează actrița Catherine Deneuve

Accidentul vascular cerebral
Reputata actriţă franceză Catherine Deneuve, care a suferit pe 6 noiembrie un accident vascular ischemic şi a fost internată de urgenţă, va avea o recuperare lentă şi dificilă.

Accident vascular ischemic. Sechelele accidentului cerebral, limitat şi reversibil, pe care l-a suferit Catherine Deneuve în timpul filmărilor la noul său lungmetraj în regia lui Emmanuelle Bercot au fost stăvilite, însă recuperarea va fi dificilă din cauza unui regim de viaţă nesănătos dus de actriţă, de consumul excesiv de alcool şi de tutun şi de creşterea în greutate. Potrivit rudelor sale, Deneuve mănâncă, bea şi se odihneşte acum în mod corespunzător. Dar recuperarea sa definitivă va fi mai lungă decât s-a prevăzut.

De asemenea, nu se prevede că ea va putea relua filmările în perioada imediat următoare. După ce va fi externată, la o dată încă nestabilită, va avea nevoie de mai multe săptămâni înainte de a-şi putea relua viaţa normală. Ea va trebui, în primul rând, să ţină o cură de slăbire, să renunţe la tutun, la consumul de alcool şi "la plăcerile mesei". "Creierul său funcţionează bine, recuperarea îşi continuă cursul, dar mai lent decât era prevăzut. Nu are niciun deficit locomotor, dar va trebui să respecte un regim de odihnă mai mult sau mai puţin forţat", a comentat o sursă medicală, citează Agerpres.

Accident vascular ischemic. ”La vârsta ei excesele până la urmă se plătesc”

În vârstă de 76 de ani, Catherine Deneuve va trebui astfel să înceapă "o nouă viaţă" renunţând la excesele pentru care ''plăteşte'' acum. Când prietenii, rudele şi vecinii actriţei vorbesc despre viaţa ei de excese se referă la obiceiuri nesănătoase care vin de demult. O mai veche prietenă a actriţei a rezumat totul în câteva cuvinte: "Catherine a iubit, a mâncat şi a băut mult, foarte mult, de peste 50 de ani (...) Dar la vârsta ei excesele până la urmă se plătesc". Excesele şi-au lăsat amprenta asupra fizicului său, devenit tot mai rotunjor, şi asupra chipului care are nevoie de tot mai multe produse cosmetice şi de retuşuri estetice. Chiar şi mobilitatea ei a fost afectată, actriţa fiind nevoită să se sprijine tot mai frecvent de braţul cuiva pentru a nu recurge la un baston.

Catherine Deneuve a fost aleasă, în 1985, pentru a reprezenta silueta lui Marianne, personaj emblematic al Naţiunii, al cărei bust şi trup se regăsesc în toate sediile primăriilor şi locaţiilor oficiale franceze. Au trecut de atunci 34 de ani. După aceea, Catherine Deneuve a devenit un arhetip, o legendă, cea mai cunoscută actriţă franceză cunoscută pe plan internaţional, încheie ABC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel