ACECLOFENACUM - prospect

Foto: Pixabay
ACECLOFENACUM - prospect. Acţiune: AINS (antiinflamator nesteroidian); inhibitor neselectiv al COX (ciclooxigenaza). 

ACECLOFENACUM - prospect

Denumirea comercială: ACE-TAB, AFLAMIL 

Prezentarea: Comprimate filmate (ACE-TAB); Pulbere pentru suspensie orală; plicuri unidoză; Cremă; (AFLAMIL) 

Indicații: Tratamentul simptomatic al inflamaţiilor şi al durerii din artrita reumatoidă, spondilartrita anchilozantă (boala Bechterew), artroză şi din alte afecţiuni ale aparatului locomotor (de ex. periartrita scapulo-humerală şi reumatismul extraarticular). Local: dureri şi inflamaţii din luxaţii, entorse, contuzii, lumbago, torticolis, periartrită. 

Contraindicații: Oral: Hipersensibilitate la aceclofenac, la alte AINS (de ex. diclofenac). Antecedente de astm bronşic, urticarie sau rinită acută în urma tratamentului cu acid acetilsalicilic sau cu alte AINS. Ulcer gastro-duodenal, hemoragie digestivă sau de altă natură, sarcină şi alăptare, insuficienţă cardiacă congestivă clasele II-IV NyHA, boală cardiacă ischemică, boală arterială periferică; afecţiune cerebrovasculară, insuficienţă renală sau hepatică severă. Local: hipersensibilitate la aceclofen sau la alte AINS. 

Atenție!: Pe parcursul tratamentului de lungă durată, se impune efectuarea periodică a examenelor hematologice, a controlului parametrilor funcţiilor hepatice şi renale. Prudenţă în Hipertensiuena artrială, hiperlipidemie, diabet zaharat, antecedente de hemoragie cerebrovasculară şi la fumători. Poate diminua fertilitatea, de aceea nu este recomandat femeilor care doresc să rămână însărcinate. 

Reacții adverse: Cel mai frecvent: dispepsie, dureri abdominale, greaţă, diaree, slăbiciune, erupţii cutanate (prurit şi rash). Mai pot apărea ocazional: creşterea anormală a transaminazelor hepatice, a creatininei plasmatice şi a azotului ureic, dispnee, nefrită interstiţială, bufeuri vasomotorii. La aplicare topică: fotosensibilizare, eritem, prurit, iritaţii cutanate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel