ACETAT DE ZINC DIHIDRAT - prospect

Foto: Pixabay
ACETAT DE ZINC DIHIDRAT - prospect. Acţiune: Jumătatea activă a acetatului de zinc dihidrat este cationul de zinc, care blochează absorbţia intestinală a cuprului din alimente şi reabsorbţia cuprului secretat endogen. Zincul induce producerea de metalotioneină în enterocite, proteinele care leagă cuprul, prevenind în acest fel trecerea acestuia în sânge. Cuprul astfel legat este apoi eliminat prin materiile fecale, odată cu procesul de descuamare a celulelor intestinale. 

ACETAT DE ZINC DIHIDRAT - prospect

Denumirea comercială: WILZIN 

Prezentare: Capsule 

Indicații: Tratamentul bolii Wilson. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Acetatul de zinc dihidrat nu este recomandat pentru tratamentul iniţial al pacienţilor simptomatici, datorită ritmului său lent de intrare în acţiune. Pacienţii simptomatici trebuie să fie mai întâi trataţi cu un medicament chelator, iar după ce valorile cuprului sunt aduse sub pragul de toxicitate şi pacienţii sunt stabili din punct de vedere clinic, poate fi luată în considerare instituirea tratamentului de întreţinere cu Wilzin. 

Reacții adverse: Iritaţie gastrică, creşterea valorilor sanguine ale amilazei, lipazei şi fosfatazei alcaline, anemie sideroblastică, leucopenie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel