ACETAT DE ZINC DIHIDRAT - prospect
18 sep 2020 / 00:24
ACETAT DE ZINC DIHIDRAT - prospect. Acţiune: Jumătatea activă a acetatului de zinc dihidrat este cationul de zinc, care blochează absorbţia intestinală a cuprului din alimente şi reabsorbţia cuprului secretat endogen. Zincul induce producerea de metalotioneină în enterocite, proteinele care leagă cuprul, prevenind în acest fel trecerea acestuia în sânge. Cuprul astfel legat este apoi eliminat prin materiile fecale, odată cu procesul de descuamare a celulelor intestinale. 
de  DCMedical Team
Foto: Pixabay

ACETAT DE ZINC DIHIDRAT - prospect

Denumirea comercială: WILZIN 

Prezentare: Capsule 

Indicații: Tratamentul bolii Wilson. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Acetatul de zinc dihidrat nu este recomandat pentru tratamentul iniţial al pacienţilor simptomatici, datorită ritmului său lent de intrare în acţiune. Pacienţii simptomatici trebuie să fie mai întâi trataţi cu un medicament chelator, iar după ce valorile cuprului sunt aduse sub pragul de toxicitate şi pacienţii sunt stabili din punct de vedere clinic, poate fi luată în considerare instituirea tratamentului de întreţinere cu Wilzin. 

Reacții adverse: Iritaţie gastrică, creşterea valorilor sanguine ale amilazei, lipazei şi fosfatazei alcaline, anemie sideroblastică, leucopenie. 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?