ACID OMEGA-3 - ESTERI ETILICI 90 - prospect

Foto: Pixabay
ACID OMEGA-3 - ESTERI ETILICI 90 - prospect. Acţiune: Acizi graşi polinesaturaţi, cu acţiune hipolipemiantă, reducând în special trigliceridele plasmatice; creşte beta-oxidarea peroxizomală la nivel hepatic. 

ACID OMEGA-3 - ESTERI ETILICI 90 - prospect

Denumirea comercială: OMACOR,  TEVOCOR, 

Prezentare: Capsule moi 

Indicații: Post infarct de miocard, pentru profilaxia secundară a accidentelor coronariene, în asociere cu terapia standard. Hipertrigliceridemie. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Pacienţi cu risc crescut de hemoragii. Monitorizarea funcţiei hepatice la pacienţii cu Insuficiență hepatică. Sarcină, alăptare. Copii şi adolescenţi. 

Reacții adverse: Tulburări gastro-intestinale (reflux gastro-esofagian sau eructaţii cu miros sau gust de peşte, greaţă, vărsături, distensie abdominală, diaree sau constipaţie), eczemă, acnee, hiperglicemie, cefalee; la pacienţii cu hipertrigliceridemie, creşterea moderată a valorilor transaminazelor hepatice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel