ACIDUM FUSIDICUM - prospect

Foto: Pixeles.com
ACIDUM FUSIDICUM - prospect. Acţiune: Antibiotic cu structură steroidică, activ predominant asupra bacteriilor G+; acţiune bacteriostatică sau bactericidă, prin inhibarea sintezei proteice.

ACIDUM FUSIDICUM - prospect

Denumirea comericală: FUCIDIN, FUCITHALMIC,

Prezentare: Unguent, gel oftalmic 

Indicații: Tratamentul infecţiilor cutanate determinate de microorganisme sensibile la acidul fusidic: impetigo, plăgi infectate, hidrosadenită, foliculite, furuncule, abcese, eritrasmă. Gelul oftalmic este indicat pentru trat. infecţiilor oculare determinate de microorganisme sensibile la acisul fusidic (conjunctivite, blefarite, keratite, dacriocistite). 

Contraindicații: Hipersensibilitate. Infecţii determinate de microorganisme rezistente la acidul fusidic, în special infecţiile determinate de Pseudomonas aeruginosa. 

Atenție!: Indicat numai pentru aplicaţii cutanate. Nu se aplică pe mucoase sau pe plăgi. Trebuie evitat contactul cu ochii, în tratamentul cu Fucidin cremă/unguent. În timpul trat. cu Fucithalmic nu se vor aplica lentile de contact. Alăptarea este contraindicată la femeile cu infecţii cutanate la nivelul zonei mamare. 

Reacții adverse: Fenomene de iritaţie sau hipersensibilizare (eritem, prurit, senzaţie de arsură), usturime locală oculară. Puţin probabil reacţii adverse sistemice (toxicitate hepatică). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel