ACIDUM NALIDIXICUM - prospect

Foto: Pixabay
ACIDUM NALIDIXICUM - prospect. Acţiune: Chinolonă antibacteriană din generaţia veche, activă în special împotriva bacteriilor G-; bactericid prin inhibarea ADN-girazei (topoizomerazei) bacteriene. 

ACIDUM NALIDIXICUM - prospect

Denumirea comercială: NALIXID

Prezentare: Comprimate, capsule 

Indicații: Infecţii urinare. Profilactic, înainte şi după intervenţii în sfera urogenitală. 

Contraindicații: Infecţii cu germeni rezistenţi la acid nalidixic. În primul trimestru al sarcinii şi în prima lună de viaţă. 

Atenție!: Evitarea expunerii la soare. Se impune testarea periodică a sensibilităţii germenilor. Metaboliţii săi pot determina, în anumite teste, valori incorecte pentru glucoză, 17-cetosteroizi urinari. Dacă trat. se continuă peste 14 zile, se impune efectuarea periodică a examenului hematologic şi a probelor funcţionale hepatice şi renale. Asocierea cu nitrofurantoina, cloramfenicolul şi tetraciclinele nu este indicată. Prudenţă în timpul trat. cu anticoagulante cumarinice. 

Reacții adverse: Tulburări gastrointestinale, fenomene alergice, reacţii cutanate de fotosensibilizare. Mai rar somnolenţă, cefalee, ameţeli, colestază, parestezii, trombopenie sau anemie hemolitică. Uneori tulburări de vedere. Psihoze toxice sau convulsive la persoane predispuse. La sugari şi la copii, rar, semne de hipertensiune intracraniană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel