Acizii grași omega-3 te scapă de atac de cord, dar nu și de diabet

Suplimente   FOTO: pexels.com
Alimentele bogate în acizi grași omega-3 pot scădea riscul de atac de cord, dar nu ar reduce riscul de diabet, susține un studiu.

Acizi grași omega-3. O cercetare publicată în The BMJ susține că un consum de acizi grași omega-3 ar scădea riscul de infarct, dar nu și de diabet. Cercetătorii au plecat de la premisa că descoperirile anterioare susținea că acizii grași omega-3, grăsime sănătoasă, ar putea reduce riscul de diabet și ar îmbunătăți controlul zahărului din sânge (glucoză).

Potrivit Harvard Medical School, au analizat 83 de studii randomizate care au implicat peste 120.000 de oameni, atât cu diabet zaharat, cât și fără. Fiecare proces a continuat timp de șase luni sau mai mult.

Cele 83 de studii au analizat dacă consumul crescut de grăsimi omega-3 (derivate din pește sau plante), grăsimile omega-6 (cum ar fi cele din soia sau uleiul de porumb) sau grăsimile polinesaturate totale ar putea ajuta la scăderea glicemiei sau la reducerea riscului de dezvoltare a diabetului. Ei au descoperit că o creștere a cantității de grăsimi omega-3, omega-6 din dietă, pe o perioadă medie de studiu de aproape trei ani nu pare să aibă niciun efect asupra metabolismului glucozei sau a riscului de diabet.

Au mai observat că nu contează dacă grăsimile sănătoase suplimentare provin din suplimente sau alimente bogate în mod natural în aceste grăsimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel