Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani

Acnee
Acneea, o afecțiune a pielii, este legată de depresie, o afecțiune mintală, dar legătura este puternică doar într-un anume interval de timp.

Într-o analiză a uneia dintre cele mai mari baze de date electronice cu documente medicale din lume, cercetătorii au descoperit că pacienții cu acnee aveau un risc semnificativ crescut de a dezvolta depresie majoră, dar doar în primii 5 ani după ce au fost diagnosticați cu acnee.

Analiza publicată în Jurnalul Britanic de Dermatologie (The British Journal of Dermatology) a inclus date din The Health Improvement Network (THIN), colectate între anii 1986–2012, o mare bază de date de îngrijire primară din Regatul Unit.

Riscul cel mai mare e în primul an de la diagnostic

Anchetatorii au descoperit că riscul de depresie majoră a fost cel mai mare în termen de 1 an de la diagnosticul acneei - un risc cu 63% mai mare comparativ cu persoanele fără acnee - și că acesta a scăzut ulterior.

Rezultatele indică faptul că este esențial ca medicii să monitorizeze simptomele stării de spirit la pacienții cu acnee și să inițieze un tratament prompt pentru depresie sau să solicite consultarea unui psihiatru atunci când este nevoie.

„Acest studiu evidențiază o legătură importantă între bolile de piele și bolile mintale. Având în vedere că riscul de depresie a fost cel mai mare în perioada imediat de după prima dată când un pacient s-a prezentat la medicul dermatolog pentru probleme de acnee, arată cât de mare impact poate avea pielea noastră față de sănătatea noastră mintală generală ", a declarat autorul principal Isabelle Vallerand, de la Universitatea din Calgary, în Canada.

„Pentru acești pacienți, acneea este mai mult decât un cusur sau o problemă a pielii pielii - poate determina preocupări semnificative de sănătate mintală și ar trebui luată în serios."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel