"Acneea nu ține cont de vârstă". De ce este atât de periculoasă

Acnee
Acneea este o afecțiune ce implică astuparea porilor și creșterea secreției de sebum, care duc la formarea de coșuri sau chisturi. Deseori, cea mai mare greşeală este stoarcerea coşurilor în speranţa că ele vor dispărea ca prin minune.

Pe lângă înroşirea pielii, poţi rămâne cu cicatrice permanente. Unele produse cosmetice nepotrivite tenului pot produce iritaţii, agravând acneea, iar folosirea fondului de ten, a fardurilor şi a pudrei duce la blocarea porilor.

"Acneea nu ține cont de vârsta în sine, însă diferite forme apar la anumite vârste. În ceea ce privește anotimpul: într-adevăr glanda noastră sebacee suferă transformări în timpul marilor sezoane. Primăvara va fi însoțită de o serie de pusee la cei care sunt predispui la acnee. Toți copiii la pubertate au o schemă relativ clasică care se adaptează la gravitatea acneei și la problemele asociate", a declarat medicul dermatolog Viviana Iordache, la Antena 1.

"Acneea nu trece odată cu începerea vieții sexuale. Toate modificările hormonale, uneori pubertatea, alteori sarcinile sau curele de contraceptive pot determina modificări ale evoluției acneei. Acneea nu se ia" a povestit Viviana Iordache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel