Acord, transplant pulmonar: Franța va primi pacienți români pentru intervenții complexe

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și specialiștii francezi de la Spitalul Universitar Foch
Ministrul Sănătății, Victor Costache, a bătut palma cu Spitalul Universitar Foch, unul dintre cele mai importante spitale din Europa, care va primi pacienți români pentru efectuarea intervențiilor complexe de transplant pulmonar.

Pacienții care au nevoie de transplant pulmonar și care sunt cazuri mult prea complexe pentru a fi rezolvate în România, vor fi operați în Franța, la Spitalul Universitar Foch.

„Ne - am înțeles cu specialiștii și conducerea unității medicale să preia cazurile grave, complexe, care necesită transplant pulmonar și care nu se pot rezolva în Romania. Mai mult vom deschide cu medicii francezi un program de pregătire pentru specialiștii români în domeniul transplantului și al chirurgiei oncologice ", a declarat ministrul Costache după vizita de lucru de la Spitalul Universitar Foch.

Ministerul Sănătății din România și Ministerul Solidarității și Sănătății din Franța intenționează semnarea unui Medorandum de Înțelegere pentru domeniul medical.

Documentul prevede încheierea de parteneriate, schimb de experiență și bune practici în domenii sensibile precum marii arși, transplant pulmonar și chirurgie cardiacă pediatrică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel