Oameni izolați în case din cauza rujeolei, în Samoa

Foto: CDC
Activitatea din Samoa este paralizată pentru două zile, iar o campanie de vaccinare din ușă-n ușă se desfășoară ca răspuns la focarul care a ucis zeci de persoane până acum.

Autorităţile din Samoa au demarat o campanie de vaccinare din uşă în uşă, ca răspuns la focarul de rujeolă care a ucis până acum 62 de persoane. De asemenea, a intrat în vigoare sistarea serviciilor publice, activităţilor comerciale şi a circulaţiei. Este interzisă prezenţa pe drumurile publice a vehiculelor private pentru o mare parte a zilei.

Decizia a fost luată în contextul în care până joi fuseseră raportate 4.217 de cazuri de rujeolă, a indicat guvernul acestui stat insular din Pacificul de Sud într-o postare pe Facebook, citată de agerpres.ro.

Oficialii au solicitat rezidenţilor neimunizaţi împotriva acestei boli să atârne steaguri roşii în faţa caselor pentru a ajuta campania de vaccinare.

Circa 70 de cadre medicale au ajuns pe această mică ţară insulară din Pacific din statul american Hawaii, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi USAID ajută la coordonarea campaniei, a declarat guvernul din Samoa.

Potrivit prim-ministrului Tuilaepa Sailele Malielegaoi, campania a ajuns în prima zi la majoritatea satelor din zonele periferice, iar în a doua zi se va muta la zonele mai populate.

Conform presei din Noua Zeelandă, se crede că focarul de rujeolă din Pacific îşi are originea în Noua Zeelandă, însă în prezent afectează şi alte ţări, printre care Fiji şi Tonga.

Samoa a fost cel mai puternic afectată de acest focar de rujeolă din cauza ratelor mici de vaccinare, variind între 28 şi 40 %, potrivit UNICEF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel