Activitate sistată la Radioterapia Spitalului Municipal din Timişoara. Motive birocratice

Clădirea Spitalului Municipal Timișoara FOTO: spitalul-municipal-timisoara.ro
Activitatea Secţiei de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timişoara a fost sistată joi din cauza unor proceduri birocratice între spital şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

Radioterapie, Timișoara. Activitatea Secţiei de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timişoara a fost sistată joi din cauza unor proceduri birocratice între spital şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), şi nu a vreunor probleme de funcţionare a aparaturii, a declarat managerul Spitalului Municipal, dr. Olimpia Oprea, potrivit Agerpres.

”Vineri va fi reluată activitatea aparatului. Noi am transmis dosarul la CNCAN pentru prelungirea autorizării (de funcţionare, n.r.) din luna mai. Marţi am primit o adresă de la CNCAN că trebuie să modificăm nişte documente în sensul pe care-l doresc dânşii. La unul din cele cinci puncte stipulate trebuia să facem o completare, iar la celelalte patru puncte era vorba despre revizuirea unor planuri de intervenţie în situaţii de urgenţă. Nu erau lucruri care ţin de funcţionarea aparatului. De ieri până astăzi am făcut toate modificările solicitate şi de vineri dimineaţă ne-au promis că ne transmit avizul şi că putem continua activitatea”, a explicat doctorița Olimpia Oprea.

Ea a precizat că nu ar fi fost nicio problemă dacă în respectiva adresă a CNCAN nu apărea specificat faptul că trebuie încetată activitatea, în caz contrar managerul spitalului şi Secţia de Radioterapie răspund penal. ”Pacienţii au rămas în continuare internaţi, nu au fost trimişi acasă. Cei care au internare de zi vor fi anunţaţi să vină la tratament”, a conchis Olimpia Oprea.

În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va începe procedurile pentru organizarea unei licitaţii de cumpărare a unui nou accelerator pentru Secţia de Radioterapie a spitalului şi atunci vor funcţiona două astfel de aparate. În Secţia de Radioterapie a Municipalului îşi fac zilnic tratamentul în jur de 100 de pacienţi, 70 fiind internaţi în secţia cu paturi, iar 30 venind doar pentru raze, după care pleacă acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel