Actor celebru din Stranger Things, boala rară de care suferă

Actorul suferă de o boală osoasă  rară
Un celebru actor suferă de o boală rară pe care nu se sfiește să o facă publică. Afecțiunea de care suferă are efecte vizibile, iar el încearcă să atragă atenția asupra acestei boli rare.

Actorul Gaten Matarazzo III, care îl interpretează pe Dustin pe megahit-ul Netflix, s-a născut cu displazie cleidocraniană (CDC), o afecțiune rară, care afectează creșterea dinților și a coloanei, potrivit CNN.

Matarazzo își folosește faima pentru a atrage atenția asupra acestei afecțiuni. El a avut multe apariții în spațiul pubic în care a vorbit despre boala sa, și chiar și-a scos proteza pentru a arăta efectele devastatoare ale displaziei cleidocraniană. Mai mult, chiar și serialul în care joacă îl ajută să atragă atenția asupra acestei afecțiuni.

Conform unui nou studiu publicat joi în revista JAMA, fiecare sezon al emisiunii a adus o creștere neașteptată a traficului săptămânal de căutare pe internet pentru CCD, mult peste nivelurile tipice.

Mai multe detalii despre această afecțiune puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel