Adela Cojan: Prelungim consultațiile medicale la telefon și eliberarea de rețete în format electronic

Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Consultațiile medicale la telefon și prescrierea de rețete pe e-mail se va face și în timpul stării de alertă, au decis autoritățile.

Președintele CNAS, dr Adela Cojan, a declarat, în cadrul dezbaterii „TELEMEDICINA - medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România", că în perioada stării de alertă, care intră în vigoare după 15 mai, medicii vor putea consulta și telefonic și vor prescrie rețete în format electronic, ca și în timpul stării de urgență.

”Noi prelungim, în starea de alertă, măsurile consultațiilor telefonice și eliberarea de rețete în format electronic”, a afirmat președintele CNAS.

Acesta a mai precizat că aceste măsuri s-au adoptat joi seara, 7 mai, în ședința de Guvern, dar și că Organizația Mondială a Sănătății nu include eliberarea de rețete în format electronic în conceptul de telemedicină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel