Adela Cojan: Prima lecție pe care trebuie să o învățăm din această pandemie este cea a transparenței și onestității

Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Prof. dr. Adela Cojan, președintele CNAS, a participat la dezbaterea online „Ce votez pentru Sănătate”, organizată de trustul de presă DC Media Group, unde a făcut o analiză a evenimentelor din pandemia pe care o traversăm.

Prof.dr. Adela COJAN, Președintele Casei Național de Asigurări de Sănătate, a fost prezentă la dezbaterea online „Ce votez pentru Sănătate?”, unde a vorbit despre lecția pe care trebuie s o învățăm în urma acestei pandemii. Ea crede că va dura încă multă vreme până când virusul pandemic va putea fo localizat și, în cele din urmă, stins.

„Vor mai trece luni, sau poate chiar ani, până la sfârșitul pandemiei, dar este posibil să identificăm câteva lecții pe care le putem învăța din această pandemie. Tocmai pentru a reduce costurile economice și sociale extraordinare ale acestei pandemii și care pot să ofere răspunsuri la viitoarele crize.

Prin urmare, cred că Prima lecție pe care trebuie să o învățăm  este cea a transparenței și onestității. Pneumonia cu o cauză necunoscută a fost raportată pentru prima dată la Oficiul OMS pe 31 decembrie 2019, cu toate acestea, cu câteva săptămâni mai devreme, profesioniștii în domeniul sănătății, în speță dr. Li Wenliang, a semnalat autorităților locale din Wuhan că se confruntă cu pacienți cu patologie asemănătoare SARS, dar a fost acuzat că răspândește zvonuri false. Din păcate, acest doctor a murit la vârsta de 34 de ani, în februarie 2020, din cauza infecției cu Covid - deci acestă tragedie arată importanța critică a onestității și transparenței. Probabil că dacă ar fi fost luate măsuri chiar de la momentul acestu avertisment, răspândirea ulterioară a virusului ar fi fost limitată dramatic”, spune ea.

Dezbaterea „Ce votez pentru Sănătate?” este organizată de către  trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Medical, DC Business, DC NewsTV, Stiridiaspora.ro, Defenseromania.ro și Spectacola.ro.

Aflați mai multe detalii în materialul video atașat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel