Adolescenți aduși cu ambulanțele de pe litoral, după ce o tânără cu care au intrat în contact a fost testată pozitiv la noul coronavirus

Covid-19, sange
Un grup de adolescenți au fost aduși cu ambulanțele de pe litoral după ce au fost în contact cu o tânără testată pozitiv la noul coronavirus.

Nu mai puțin de 17 persoane, dintre care 12 minori, care au intrat în contact cu o adolescentă confirmată cu noul coronavirus au fost aduse cu ambulanțele de pe litoral și internate în Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" Bârlad, notează agerpres.ro.
Adolescenta a făcut testul pentru noul coronavirus deoarece prezenta simptomatologie specifică, dar nu a aşteptat rezultatele, plecând la mare cu un grup de prieteni, iar între timp a aflat că este infectată.
„În cursul nopţii precedente au fost aduşi 17 pacienţi din zona litoralului. Dintre aceştia, 12 sunt minori, iar opt prezintă simptome sugestive de infecţie cu SARS-CoV 2. Toţi cei 17 sunt contacţi ai unui caz confirmat. Pacienţii au fost internaţi ca suspecţi de infecţie cu SARS-CoV 2, au fost testaţi şi li s-au efectuat radiografii toracice. În funcţie de rezultatele testelor se va decide dacă este necesară iniţierea terapiei sau vor putea pleca acasă sub supraveghere”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al spitalului Bârlad, dr. Angelica Gramaticu.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui efectuează o anchetă epidemiologică în acest caz, existând informaţii potrivit cărora adolescenţii ar fi participat la o petrecere de majorat la care au fost prezente câteva zeci de persoane, o parte dintre acestea plecând ulterior într-o staţiune de pe litoral.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel