Adolescenții care se culcă târziu, predispuși la astm și alergii

Sunt numeroși alergeni care pot provoca o criză de astm
Un studiu susține că adolescenții care sunt ”păsări de noapte” sunt predispuși la alergii și astm.

Adolescenții care preferă să se culce târziu și să se trezească tot târziu dimineața au mai multe șanse să sufere de astm și alergii în comparație cu cei care dorm și se trezesc mai devreme, demonstrează un studiu.

”Astmul și bolile alergice sunt frecvente la copii și adolescenți din întreaga lume, iar prevalența este în creștere. Știm unele dintre motivele acestei creșteri, cum ar fi expunerea la poluare și fumul de tutun, dar mai trebuie să aflăm mai multe "Somnul și melatonina" hormonului somnului "sunt cunoscute ca influențând astmul, așa că am dorit să vedem dacă preferința adolescenților de a sta târziu sau de a merge la culcare devreme ar putea fi implicată în riscul lor de astm”, afirmă dr. Subhabrata Moitra de la divizia de medicamente pulmonare de la Universitatea Alberta, Canada, care a efectuat cercetările în timp ce se afla la Institutul de Sănătate Mondială din Barcelona, ​​Spania, potrivit unui comunicat al Societății Europene de Respirație.

La studiu au participat 1.684 adolescenți care trăiesc în Bengalul de Vest, India, de 13 sau 14 ani, care au luat parte la studiul Prevalenței și factorilor de risc ai astmului și bolilor legate de alergie în rândul adolescenților. Cercetătorii au comparat simptomele adolescenților cu preferințele lor de somn, luând în considerare alți factori despre care se știe că afectează astmul și alergiile, cum ar fi mediul și dacă membrii familiei lor fumează. Au descoperit că șansa de a avea astm a fost de aproximativ trei ori mai mare la adolescenții care preferă să doarmă mai târziu, comparativ cu cei care au preferat să doarmă mai devreme. Au mai observat că riscul de a suferi rinită alergică a fost de două ori mai mare la cei care se culcau târziu față de cei ce se puneau la somn devreme.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel