Adrian Wiener: suprapunerea a două epidemii este un scenariu pe care ar trebui să-l evităm cu orice preț
10 iul 2020 / 17:20
Adrian Wiener, membru în Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului, a explciat de ce este mulkt mai importantă vaccinarea antigripală în contextul pandemiei de COVID-19. 
de  Angela Sabău
Dr. Adrian Wiener, senator USR și membru în Comisia pentru sănătate
EXCLUSIV

Adrian Wiener, membru în Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului, a fost invitat în dezbaterea „Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, organizată de grupul de presă DC Media Group, unde a vorbit despre scenariul de nedorit, al suprapunerii pandemiei de COVID-19  cu cea de gripă, așteptată în sezonul rece. el a explicat de ce, în acest context, vaccinarea antigripală este atât de importantă.

„Vaccinarea este practic un instrument esențial de prevenire, în general, a bolilor care au, unele dintre ele, potențial epidemic, altele doar potențial de amprentare a stării de sănătate individuală. În ceea ce privește importanța vaccinării, mai ales acum, este extraordinar  de importat de a scădea cât de mult suprapunerea dintre ambele pandemii, cea de gripă și cea de COVID-19, pentru că dacă ele se suprapun într-un mod puternic, intens, va fi foarte greu să distingem, dat fiind faptul că au simptomatologii superpozabile, să distingem foarte clar pacienții care au gripă de cei care au COVID-19. Sigur, se poate face în urma testării, dar este mult mai simplu să avem cât mai puțini pacienți vulnerabili bolnavi de gripă. 
Suprapunerea a două epidemii în România cu un tablou clinic asemănător cred că este un scenariu pe care ar trebui să-l evităm cu orice preț. Și atunci, sigur, vaccinarea, cel puțin, antigripală, ar trebui să fie făcută la un nivel mult mai înalt decât s-a făcut până acum și este un obiectiv pe care Ministerul Sănătății ar trebui să-l aibă în vedere în mod prioritar”, a spus el.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?