Adriana Pistol, despre tulpina britanică: este firesc să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri

Adriana Pistol  FOTO: DC Media Group
Adriana Pistol, director CNSCBT, spune că autoritățile se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de infecții, deoarece tulpina britanică s-a răspândit foarte mult în ultima perioadă.

Autoritățile se așteaptă la o creștere a numărului cazurilor de infectare cu coronavirus în România, spune Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, în cadrul unei conferințe de presă. De altfel, în țară sunt confirmate tot mai multe cazuri de infectare cu tulpina britanică a noului coronavirus, aceasta fiind răspândită deja în jumătate dintre județele țării. 

Adriana Pistol a subliniat importanța respectării, în continuare, a măsurilor de protecție sanitară pentru a limita cât mai mult posibil răspândirea noului coronavirus.
„Mi se pare că, aşa cum se întâmplă în toată lumea şi inclusiv cu o rată de transmisibilitate mai mare a tulpinii britanice, care a început să fie din ce în ce mai prezentă şi în ţara noastră, singurul lucru pe care pot să vi-l spun este că este firesc să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri. Această creştere în mod normal ar trebui să fie o creştere controlată, dacă continuăm să respectăm măsurile care sunt existente în acest moment. Dacă măsurile existente în acest moment sunt respectate, iar vaccinarea se accelerează, atunci se va întâmpla ceea ce spun eu, creşterea numărului de cazuri va putea fi controlată”, a declarat Adriana Pistol, precizând că nimeni nu poate anticipa cât de mare ar putea fi creșterea numărului de infectări.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel