Adriana Pistol: România are nevoie de o strategie de vaccinare
30 sep 2019 / 10:51
Adriana Pistol, director CNSCBT, a declarat, la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical, că România are nevoie de o strategie de vaccinare și susține ideea introducerii unui calendar de vaccinare pentru adulți și bolnavi cronici.
de  Florina Pop
Adriana Pistol  FOTO: DC Media Group
EXCLUSIV

La dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical și de DC Media Group, Adriana Pistol, director CNSCBT, a afirmat că procesul de compensare a vaccinării este o ”pârghie testată în foarte multe țări din lume”. ”Cred că aceasta se poate face foarte repede, e o problemă doar de opțiune”, susține ea.

Potrivit acesteia, tot acest proces de vaccinare trebuie însoțit și de o campanie de informare. ”România are nevoie de o strategie de vaccinare, de o viziune”, adaugă Adriana Pistol. Ea crede că strategia ar fi bine să vină și cu finanțare pentru diverse direcții de vaccinare. Medicul Pistol a avansat ideea introducerii, pe lângă calendarul de vaccinare pentru copii, a unor calendare de vaccinare pentru adulți și bolnavii cronici.

Acesta a mai declarat că nu este adepta vaccinării în farmacie și că atunci când se fac vaccinuri în farmacie trebuie ”să ne asigurăm că există oameni pregătiți”.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?