Adriana Pistol: România are nevoie de o strategie de vaccinare

Adriana Pistol  FOTO: DC Media Group
EXCLUSIV
Adriana Pistol, director CNSCBT, a declarat, la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical, că România are nevoie de o strategie de vaccinare și susține ideea introducerii unui calendar de vaccinare pentru adulți și bolnavi cronici.

La dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical și de DC Media Group, Adriana Pistol, director CNSCBT, a afirmat că procesul de compensare a vaccinării este o ”pârghie testată în foarte multe țări din lume”. ”Cred că aceasta se poate face foarte repede, e o problemă doar de opțiune”, susține ea.

Potrivit acesteia, tot acest proces de vaccinare trebuie însoțit și de o campanie de informare. ”România are nevoie de o strategie de vaccinare, de o viziune”, adaugă Adriana Pistol. Ea crede că strategia ar fi bine să vină și cu finanțare pentru diverse direcții de vaccinare. Medicul Pistol a avansat ideea introducerii, pe lângă calendarul de vaccinare pentru copii, a unor calendare de vaccinare pentru adulți și bolnavii cronici.

Acesta a mai declarat că nu este adepta vaccinării în farmacie și că atunci când se fac vaccinuri în farmacie trebuie ”să ne asigurăm că există oameni pregătiți”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel