Afecțiunile pielii, vara: de ce sunt aglomerate cabinetele de dermatologie în această perioadă, explică dr. Cătălin Manole

Alunițele trebuie supravegheate
EXCLUSIV
Medicul dermatolog Cătălin Manole a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre afecțiunile pielii cauzate de soare.

Șef lucrări dr. Cătălin Manole, medic specialist în Dermatovenerologie, a fost prezent la Interviurile Dc News și DC Medical, unde a vorbit despre protecția pielii, vara.

Este cunoscut faptul că vara, pielea noastră este afectată de soare, mai precis de radiațiile ultraviolete, care pot duce la apariția acelor pete maronii pe piele, cunoscute ca „alunițe”.

Apariția acestora fac ca în această perioadă să se aglomereze cabinetele de dermatologie.

Iată cum explică medicul:

„Este o perioadă în care trebuie să ne protejăm de soare, este o perioadă în care în care e în vacanță foarte multă lume, având un pic de timp liber își examinează leziunile pigmentare de la nivelul pielii, se îngrijorează asupra unora, foarte multe persoane care în ritmul cotidian eludează a se uita la aceste leziuni, descoperă leziuni mari, augmentate, ca și formă ca și grad de pigmentare, se alarmează și - de ce nu - la cabinet, adresabilitatea devine crescendo, începând din acest interval, până în toamnă târziu. 

Multă lume vine și întreabă despre leziunile pigmentare, despre acele alunițe pe care le cunoaștem cu toții. Cer să fie examinate, cer o descriere a lor, cer să fie încadrate într-un grad de risc, care dictează conduita ulterioară. Și anume urmărirea lor îndeaproape sau excizia chirurgicală a acestora, evident pentru acele alunițe, pete maronii de pe suprafața corpului, excizie chirurgicală numai urmată de examenul anatomopatologic, după caz, în grade variate de detaliere a fenotipului acestora.”

Aflați mai multe detalii din materialul video atașat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel