Agresiune, spital. Doi asistenți medicali, răniți grav de un pacient violent

Medic
Încă un caz de agresiune a avut loc la un spital. De data aceasta, un bărbat aflat sub influența drogurilor, care a fost internat noaptea trecută la un spital din Focșani, a rănit grav doi asistenți medicali.

Bărbatul de 30 de ani, din Focşani, a fost adus de familie noaptea trecută şi internat la secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgență Focșani, după ce a consumat substanţe psihoactive. Deşi iniţial bărbatul a fost de acord cu internarea, la un moment dat acesta a devenit violent şi a agresat personalul medical, potrivit agerpres.ro.

Bărbatul a rănit grav doi asistenți medicali. Unul dintre ei a fost internat la Chirurgie şi este ţinut sub observaţie de personalul medical, după ce aprimit mai multe lovituri în zona capului.
„În urma evenimentului, pe lângă pagubele materiale a rezultat şi rănirea gravă a doi asistenţi medicali. Ambii au traumatisme craniene. Un asistent prezintă şi traumatism de mandibulă după ce a fost lovit atât de tare de bărbatul agresor încât a căzut inconştient pentru câteva momente. Ambii asistenţi au fost supuşi unor investigaţii medicale, inclusiv computer tomograf, iar unul dintre aceştia a fost internat la secţia de Chirurgie şi este ţinut sub observaţie de personalul medical, după ce a primit mai multe lovituri în zona capului", a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Alina Cosma.

Reacție imprevizibilă

„Pacientul a fost adus iniţial în secţia de Psihiatrie. Pentru că la un moment dat acestuia i s-a făcut rău, am solicitat ambulanţa pentru a-l trimite în serviciul UPU, cu suspiciune de intoxicaţie cu substanţe psihoactive, ceea ce s-a şi confirmat. Acesta a venit cu testul toxicologic pozitiv, după ce a primit în serviciul UPU un tratament de urgenţă perfuzabil şi i s-au făcut alte investigaţii. Pe toată perioada cât a stat la UPU nu a prezentat niciun fel de tulburări şi nu a fost nevoie de intervenţia organelor de poliţie. Consultaţia a durat peste trei sferturi de oră şi în urma acesteia am decis, împreună cu dumnealui şi familia sa, să rămână câteva ore sub supravegherea medicală. Acesta a recunoscut că a consumat (substanţe psihoactive - n.red.) în cursul zilei de luni după amiază şi a fost de acord cu internarea. În timp ce era condus la salon, pacientul a prezentat un comportament absolut imprevizibil faţă de personalul care îl însoţea, devenind violent”, a declarat şefa secţiei de Psihiatrie, medicul Gabriela Florea.

Spitalul va depune plângere împotriva agresorului şi va demara o anchetă internă pentru a vedea exact cum stau desfăşurat evenimentele.

Poliţia a întocmit dosar penal, bărbatul agresiv fiind cercetat pentru săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

„În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 03,00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au fost sesizaţi de către lucrători din cadrul Secţiei de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă Focşani cu privire la faptul că un pacient se manifestă violent şi a lovit două persoane. Poliţiştii au intervenit imediat la faţa locului şi au identificat persoana în cauză, care manifesta un comportament agresiv. A fost astfel necesară imobilizarea şi încătuşarea bărbatului, beneficiind şi de sprijinul de specialitate al unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea. În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Cătălina Murariu.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul era recidivist, fiind eliberat în urmă cu câteva luni din închisoare, după ce executase o condamnare pentru viol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel