Urmărește dezbaterea live

Agresiuni în spitalele australiene. 20.000 de angajați, în grevă

Medicii sunt tot mai frecvent agresați
Aproximativ 20.000 de angajați din spitalele statului australian New South Wales au intrat în grevă, cerând măsuri mai stricte de securitate. Ei sunt nemulțumiți din cauza multiplelor agresiuni ce au loc asupra personalului medical.

Angajații din spitalele de stat din New South Wales (NSW, Australia) au intrat, joi, în grevă, cerând măsuri de securitate sporite. Este vorba despre aproximativ 20.000 de angajați, revoltați în urma unei serii de agresiuni violente asupra personalului medical, potrivit surselor citate de agerpres.ro

Secretarul Sindicatului Serviciilor de Sănătate (HSU) din NSW, Gerard Hayes, a arătat că în jur de 40 de angajați ai spitalelor sunt agresaţi în fiecare lună, iar unii dintre ei, grav. El cere guvernului să se angajeze într-o finanţare de 34,2 milioane de dolari americani destinată creşterii şi pregătirii personalului de securitate din spitale, inclusiv în centrele de sănătate mintală, de tratare a abuzului de droguri şi alcool.

Medic înjunghiat de 14 ori

În 2014, chirurgul Michael Wong a fost înjunghiat de 14 ori de un pacient bolnav mintal la Western Hospital din statul vecin Victoria.
"Este importantă creşterea şi îmbunătăţirea securităţii spitalelor pentru a proteja personalul care se confruntă cu mai multă violenţă legată de droguri, epidemia de opioide şi criza de sănătate mintală", a declarat Wong într-un comunicat.

La începutul acestui an, trei asistente au fost rănite şi un pacient în vârstă a fost înjunghiat în faţă cu o foarfecă de către o femeie. „Aceasta este o situaţie groaznică (...), nicio asistentă nu îşi începe tura anticipând să sufere răni la locul de muncă", a declarat el.
Premierul NSW, Gladys Berejiklian, a declarat că tratează problema foarte serios şi că guvernul "va lua toate măsurile necesare (...) pentru ca sistemul să fie mai sigur".
Potrivit reprezentanţilor HSU, greva de patru ore ar provoca o întrerupere minimă a serviciilor din spitalele publice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel