Ai un mers rapid? Trăiești mult, zice un studiu

Un mers vioi ar fi legat de longevitate, susțin unii cercetători
Oamenii care au un mers rapid ar trăi mai mult, indiferent de câte kilograme au, sugerează o cercetare pe mii de adulți din Anglia.

Mers rapid. Cercetători britanici au observat că oamenii care au un mers vioi ar putea să trăiască mai mult decât cei care umblă încet. Nu contează kilogramele pe care le au. La aceste concluzii au ajuns după ce au analizat datele de la aproape 475.000 de adulți dintr-un studiu numit Biobank al Regatului Unit, în care care au fost recrutat participanți de vârstă mijlocie, în perioada 2006 - 2010. Mare parte dintre acești participanți sunt ușor supraponderali. Li s-a cerut să își descrie ritmul lor obișnuit de mers: lent, mediu sau vioi, informează site-ul Harvard Health Publinshing.

Cercetarea a arătat că oamenii cu un mers rapid au avut speranțe de viață mai lungi, indiferent de indicele lor de masă corporală (IMC). Echipa de studiu mai precizează, conform sursei citate, că pentru valori ale IMC cuprinse între 20 și 40 de ani sau mai mari, femeile și bărbații cu mers rapid ar fi avut speranțe de viață mai mari de 86, respectiv 85 de ani.

Se mai amintește că studiul este observațional și nu dovedește că viteza de mers afectează longevitatea. Însă, menționează autorii acestuia, concluziile la care au ajuns sunt în concordanță cu cercetările anterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel