Ajută cafeaua la slăbit? Câte căni ar trebui să bem pe zi

 Cofeina din cafea poate crește nivelul unui hormon de stres cunoscut sub numele de cortizol.FOTO: Mike Kenneally  Unsplash
Cafeaua ar ajuta la slăbit, susține un studiu recent efectuat pe 126 de bărbați și femei din Singapore.

Cafeaua, slăbit. Consumul a 4 căni de cafea pe zi ar ajuta la eliminarea unor grăsimi corporale, susțin cercetători de la Școala de Sănătate Publică T H Chan din cadrul Harvard. Afirmația lor are la bază un experiment de 24 de săptămâni în care s-a analizat impactul cafelei asupra 126 de bărbați și femei supraponderali din Singapore.

Anchetatorii au urmărit inițial dacă cafeaua ar ajuta la scăderea riscului de diabet de tip 2 prin reducerea riscului de dezvoltare a rezistenței la insulină, ceea ce poate duce la vârfuri dramatice ale zahărului din sânge și, în final, la diabet.

Cercetarea le-a dat un răspuns negativ, însă au descoperit dovezi că aceia care au băut zilnic 4 căni de cafea cofeinizată pe zi, pe parcursul a șase luni, au pierdut aproape 4% în grăsimea corporală totală.

"Am fost într-adevăr surprinși de pierderea în greutate observată, care s-a datorat în mod special pierderii de grăsime în rândul consumatorilor de cafea", a declarat autorul studiului Derrick Johnston Alperet, coleg postdoctoral în Departamentul de Nutriție de la Harvard T.H. Școala Chan de Sănătate Publică.

Alperet a spus că sugerează că „această pierdere a masei grase nu s-a datorat probabil modificărilor în stilul de viață, respectiv dieta și activitatea fizică". Mai degrabă, el și colegii săi consideră că pierderea de grăsime alimentată cu cafea poate fi rezultatul unei „reacții metabolice", în care cofeina provoacă procesul de metabolizare al băutorului.

Rezultatul final, a spus Alperet, este arderea mai multor calorii și o scădere notabilă a grăsimilor corporale.

Însă, cercetătorii au avertizat că prea multă cofeină „poate avea impact asupra corpului în general, provocând dureri de cap, slăbiri, bătăi rapide ale inimii și tulburări de stomac".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel