Al treilea aparat de radiologie, la SJU Slatina. Secția Oncologie, complet reabilitată

Oncologie
Spitalul Județean de Urgență Slatina are al treilea aparat de radiologie. În plus, secția de Oncologie a fost complet reabilitată. 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina are, de azi, un al treilea aparat de radiologie. Noul echipament a fost amplasat în clădirea "Medicală", iar celelalte două în Ambulatoriu şi în corpul central, astfel încât pacienții care au nevoie de investigaţii radiologice nu mai trebuie să fie transportați de la un corp de clădire la altul, scrie agerpres.ro.

Noul echipament, care a costat 1,5 milioane de lei, este de ultimă generație și va fi folosit în special pentru pacienţii din secţiile din corpul medial, care până acum erau transportaţi în Ambulatoriul spitalului pentru investigaţii imagistice.
Rotea a menţionat că în corpul de clădire "Medicală" vor continua dotările cu echipamente, însă în acelaşi timp se va reabilita complet întreaga clădire, însemnând toate saloanele din toate secţiile (Nefrologie, Diabet, Oncologie, Endocrinologie, Gastroenterologie etc.) cât şi exteriorul imobilului.
Managerul SJU Slatina precizat că toate investiţiile începute în clădirea "Medicală" au termen de finalizare vara anului 2020.

Secția Ocologie, complet reabilitată

Pe lângă punerea în funcţiune a noului aparat de radiologie, a fost finalizată reabilitarea secţiei de Oncologie, de la etajul al cincilea al clădirii, însemnând toate cele şase saloane, grupurile sanitare, holul dotarea cu mobilier nou (paturi, noptiere), cu echipamente pentru perfuzii, frigidere etc. Totodată, a fost înlocuit liftul interior şi au început lucrările pentru un lift exterior.
Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, prezent la eveniment, a declarat că susţinerea instituţiei pentru investiţiile de la spital va continua şi a menţionat că vor intra în şantier patru etaje din blocul Materno-infantil şi secţia de Pneumoftiziologie Scorniceşti, iar corpul central va fi reabilitat atât la exterior cât şi la interior. 
Potrivit unor surse medicale, la Slatina se prezintă pentru investigaţii imagistice şi pacienţi din alte judeţe, chiar şi de la Craiova, în condiţiile în care SJU are şi computer tomograf şi RMN.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, secţia de Oncologie, care ocupă tot etajul al cincilea din corpul de clădire "Medicală", este prima secţie la care s-a finalizat reabilitarea dintre cele de la "Medicală", iar până în vara viitoare se vor finaliza lucrările şi la secţiile din celelalte patru etaje.

Investiţiile pentru reabilitare şi dotare în clădirea "Medicală" se ridică la şase milioane de lei, fără TVA şi sunt asigurate în proporţie de două treimi de către Consiliul Judeţean Olt şi o treime de către Ministerul Sănătăţii.
"Clădirea aceasta a fost dată în folosinţă în anul 1978, de-a lungul timpului s-au făcut reabilitări parţiale, pe anumite secţii. Practic, este primul proiect de reabilitare majoră, care a fost demarat în 2018, vorbim de un contract cu valoare totală de 6 milioane lei plus TVA, fonduri asigurate în proporţie de aproximativ 70% de Consiliul Judeţean (CJ) Olt adică patru milioane de lei, iar două milioane de lei sunt finanţare de la Ministerul Sănătăţii.

Ordinul de începere s-a semnat anul trecut în octombrie, acum am reuşit să finalizăm acest prim etaj, etajul patru este deja evacuat şi până în iunie 2020 să avem tot acest corp de clădire renovat", a spus Rotea.
El a menţionat că secţia de Oncologie are 40 de paturi şi circa 1.000 de pacienţi pe an, care au internări continue. Pe această secţie lucrează cinci medici, iar indicele de complexitate a cazurilor este de 1,1. Gradul de ocupare a paturilor este de 85%, a mai precizat Rotea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel