Alcool. Ce se întâmplă în organism dacă bei zilnic

Experții atrag atenția că alcoolul, consumat zilnic, poate avea un impact negativ asupra stării de sănătate.

Un studiu prezentat la începutul acestei luni la Congresul european și internațional a examinat consumul de alcool a aproape 27 de milioane de adulți din Coreea de Sud. Potrivit cercetării, chiar și jumătate de băutură alcoolică pe zi, care se ridică la 7 grame de alcool, poate crește riscul de obezitate și de sindrom metabolic. Mai mult, pe măsură ce cantitatea consumată crește, crește și riscul de a dezvolta aceste boli, atrag atenția oamenii de știință. 

Cercetătorii au analizat datele de sănătate și consumul de alcool la peste 26 de milioane de persoane între 2015 și 2016. În timp ce au luat în considerare factori precum vârsta, exercițiile fizice, fumatul și veniturile, cercetătorii au spus că au găsit o legătură importantă între consumul de alcool, obezitate și sindromul metabolic.


Bărbații care au băut până la o băutură pe zi și-au crescut riscul de a dezvolta obezitate sau sindrom metabolic cu 10%. Când bărbații consumau zilnic două băuturi, aceasta a crescut la 25%, potrivit studiului. Dacă consumul de alcool a depășit două băuturi, șansa de a dezvolta obezitate a crescut la 34% și pentru sindromul metabolic la 42%

Femeile care au consumat mai mult de două băuturi zilnic și-au crescut riscul de a dezvolta obezitate cu 22% și  pentru sindromul metabolic cu 18%.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel