Alcoolul: cât îți bagă mâna în buzunar. Studiu

Consumul de alcool     FOTO: pexels.com
Cercetătorii au calculat cât costă consumul de alcool și au luat în considerare nu doar efectele asupra familiei, ci și alte afecțiuni.

Costul consumului de alcool, studiat pe 363 de pacienți finlandezi cu astfel de tulburări,înseamnă nu doar o mulțime de bani, ci și probleme de sănătate și sociale. Cercetătorii de la Universitatea din Finlanda de Est au analizat 16 factori de risc – inclusiv vârsta, sexul, starea civilă, starea șomajului, locuința, consumul ilicit de droguri, cazierul judiciar și conducere în stare de ebrietate. Pacienții au fost diagnosticați cu tulburări legate de consumul de alcool în anii 2011 și 2012, iar date despre ei figurau și în diverse sisteme de informații ale pacienților și baze de date de asistență socială pe o perioadă de cinci ani, conform site-ului universității amintite.

Concluziile? La acei pacienți care aveau cel puțin două afecțiuni cronice, costurile medii a 5 ani de îngrijire s-au ridicat la 26.000 de euro (aproximativ 30.000 de dolari). Aceste valori cresc când sunt luate în considerare consumul de droguri și numărul de diagnostice psihiatrice.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel