Alegeri UMF Carol Davila: Prof dr Viorel Jinga, votat RECTOR din primul tur cu majoritatea voturilor

Prof dr Viorel Jinga, noul RECTOR al UMF Carol Davila. Foto: Facebook
EXCLUSIV
La Turul I al alegerilor pentru funcția de rector al UMF Carol Davila, prof dr Viorel Jinga a obținut majoritatea voturilor, în fața contracandidatului său prof dr Adrian Streinu-Cercel. 

Din totalul de alegători înscriși pe listele de vot, pe întreaga Universitate de Medicină și Farmacie (UMF) Carol Davila (mai precis 1.566 alegători), la primul tur, organizat astăzi, au fost validate 1.120 de voturi.

În cursă zu fost înscriși doi candidați pentru acest post, prof dr Viorel Jinga și prof dr Adrian Streinu-Cercel, al treilea - prof dr Cătălin Poiană - retrăgându-se luna trecută.  

În urma primului tur, prof dr Viorel Jinga a primit 833 de voturi, în timp ce contracandidatul său, prof dr Adrian Streinu-Cercel a primit doar 287. 

Prof dr Viorel Junga este, așadar, noul RECTOR al UMF București, dat fiind faptul că majoritatea alegătorilor s-au prezentat la vot și și-au exprimat opțiunea, așa că nu mai este necesar un al doilea tur de scrutin.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel