Alergia la arahide, asociată cu unele dereglări ale microbiomului intestinal

Arahidele
Aleergia la arahide este una dintre cele mai frecvente în SUA, iar cercetătorii au descoperit acum o dereglare a unor anticorpi din microbiomului intestinal la persoanele care suferă de această alergie.

O echipă de cercetători de la Universitatea Stanford, Universitatea din Cincinnati și Centrul Medical al Copiilor din Cincinnati a descoperit că persoanele cu alergii la arahide au în intestinul lor o abundență de anticorpi imunoglobuline E care provoacă alergii (IgE). În lucrarea lor publicată în revista Science Immunology, grupul descrie secvențierea genelor de anticorpi din celulele plasmatice din linia B colectate din mai multe locații ale corpului la persoanele cu alergii la arahide și relevă ce au găsit. Duane Wesemann și Cathryn Nagler cu Brigham și Women’s Hospital și Harvard Medical School și, respectiv, Universitatea din Chicago, au publicat o perspectivă asupra lucrărilor realizate de echipă în același număr al jurnalului.

După cum observă cercetătorii, se estimează că între 3 și 6 procente din populația Statelor Unite are alergie alimentară - iar studiile recente au arătat că procentul este în creștere. Din această cauză, cercetătorii încearcă să înțeleagă mai bine alergiile și să le oprească. În acest nou efort, cercetătorii s-au concentrat pe cauza care stă la baza alergiilor la arahide.

Posibil tratament în viitor 

Pentru a înțelege mai bine factorii care duc la alergia la arahide, cercetătorii au colectat probe de celule plasmatice din linia B (care produc IgE) din esofag, duoden și stomac din 19 persaone care suferă de alergii la arahide, care urmau să ia parte la un studiu clinic stabilit pentru a testa eficacitatea dozelor prescrise de proteine de arahide pentru tratamentul alergic. Celulele au fost apoi secvențiate.

În studierea datelor lor, cercetătorii au descoperit o cantitate anormală de IgE în intestinele bolnavilor de alergie la arahide și că mulți dintre aceștia au avut secvențe similare de gen de IgE reactive cu arahide. De asemenea, au găsit dovezi care arată că multe dintre celulele plasmatice au fost supuse recombinării (CSR), în care o celulă încetează să mai producă un tip de anticorp și începe să producă altul - în acest caz, IgE.

Pe lângă adăugarea unei alte piese la puzzle-ul alergiilor alimentare, rezultatele sugerează că ar putea fi posibilă tratarea pacienților cu alergii la arahide cu terapii care vizează prevenirea acestei recombinării CSR. De asemenea, rezultatele sugerează că studii similare ar putea ajuta la dezvoltarea de terapii pentru alte alergii alimentare.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel