Alergia la penicilină, cât e mit și cît e reală: cum se stabilește cu precizie

Antibiotice
Alergia la penicilină se stabilește doar în urma unor teste, spun specialiștii. Un studiu arată că nouă din 10 americani care cred că sunt alergici, de fapt, nu au alergie la acest medicament.

Alergia la penicilină s-ar putea să nu fie chiar alergie. Conform ultimelor date, 9 din 10 americani care cred că au alergie la penicilină au depășit-o sau nu au avut-o niciodată. De aceea, spun specialiștii, este important să fiți testat de un alergolog pentru a ști dacă aveți o adevărată alergie la penicilină, astfel încât să știți dacă să evitați medicamentul sau nu.

Trei noi studii prezentate la American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI) Annual Scientific Meeting din Houston prezintă noi informații despre alergia la penicilină.

Femeile, de patru ori mai predispuse decât bărbații 

Studiul a fost o revizuire a peste 30.000 de teste de alergie la penicilină efectuate în perioada 2001-2017.

„Studiul nostru sugerează că femeile au o rată mai mare de alergie la penicilină decât bărbații”, spune alergologul Miguel Park, MD, co-autor al studiului și membru ACAAI. "Dintre cele 329 de persoane cu un test cutanat pozitiv, 298 (91%) au fost femei și 31 (9%) au fost bărbați. Va trebui să se facă studii suplimentare pentru a verifica aceste rezultate, dar să fie testat pentru alergie la penicilină este în mod clar util pentru cei care au diagnosticul în graficul lor medical".

"În perioada de studiu, 54 de pacienți pediatrici cu o alergie la penicilină au primit o provocare orală la penicilină cu amoxicilină", spune alergologul Jennifer Shih, membru ACAAI și coautor al studiului. "Dintre aceștia, 100% au depășit provocarea și niciuna nu a dezvoltat reacții. Niciunul dintre copii nu a avut vreodată o reacție severă la amoxicilină, astfel că toți au avut un risc scăzut. Toți copiii au fost capabili să elimine eticheta de alergie. Studiul nostru sugerează că o provocare orală directă, fără teste preliminare la copiii cu risc scăzut, este o metodă sigură și eficientă pentru a exclude alergia la penicilină."

 

Sura, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel