Alergia severă la copii. Cadrele medicale școlare, pregătite să intervină în cazurile grave

Alergiile severe
Alergia severă la copii a fost tema unui work-shop organizat de ASSMB, care a început instruirea medicilor și asistenților din rețeaua școalară București privind intervenția în cazuri de alergie gravă, dar și utilizarea injectorului cu adrenalină.

Un eveniment destinat cadrelor medicale din rețeaua școlară București a avut loc în Capitală. Evenimentul a reunit zeci de medici și asistenți din Rețeaua Școlară a Municipiului București, care au învățat de la specialiști cum trebuie să reacționeze în cazul în care în școală apare un caz de alergie gravă. Ei au fost instruiți privind utilizarea injectorului cu adrenalină și cu măsurile de precauție ce se impun în preajma copiilor alergici.

„Și copiii alergici au dreptul la educație” a fost tema work-shopului, la care au participt 130 de medici și asitenți, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Prima parte a cursului a fost una teoretică, în care s-a discutat despre alergii din punct de vedere medical, iar în a doua parte a fost o prezentare practică a trusei de prim ajutor, în special a modului în care trebuie folosit autoinjectorul cu adrenalină, instruire realizată de medicul alergolog Claudia Adriana Nicolae, reprezentant Asociația Română de Educație în Alergii.

Dr. Alina Teodoru, director Direcția de Medicină Școlară, a vorbit despre importanța workshop-urilor, pentru ca elevii și preșcolarii care suferă de alergii alimentare severe să fie protejați de apariția unor situații extreme.

Autoinjectoare cu adrenalină pentru cazurile grave

ASSMB achiziționează autoinjectoare cu adrenalină pentru copiii cu alergii severe, ce vor ajunge în cabinetele medicale școlare din unitățile de învățământ de stat preuniversitar din București. „Asigurarea gratuită a acestor dispozitive în școli se face în urma depunerii documentelor medicale (eliberate de medicul alergolog, împreună cu un plan de acțiune recomandat tot de specialist) de către părinți la cabinetul școlar. Autoinjectoarele solicitate rămân în trusa de urgență a cabinetelor școlare, pentru a fi folosite în caz de necesitate”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Workshop-urile se desfășoară săptămânal, până când tot personalul medical din Rețeaua Școlară a ASSMB va fi instruit privind prevenirea alergiilor severe și intervenția în cazul unor evenimente nedorite.
”Și Copiii Alergici au Dreptul la Educație” este o campanie desfășurată de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în parteneriat cu Asociația Română de Educație în Alergii, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar.

În școlile din Capitală sunt înregistrați cu documente certificate de medici, aproximativ 800 de copii cu alergii alimentare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel