Alergii severe: autoinjectoare cu adrenalină date gratuit școlilor din București

Câinii reduc șansele ca puștii să facă alergii la maturitate  FOTO: pexels.com
Școlile din București unde învață copii cu alergii severe beneficiază de autoinjectoare cu adrenalină oferite gratuit prin cabinetele medicale şcolare.

Alergii severe, București. Școlile din București unde există copii cu alergii severe beneficiază de autoinjectoare cu adrenalină oferite gratuit prin cabinetele medicale şcolare.

”Încă de acum doi ani am aflat că în grădiniţe şi şcoli există copii cu alergii severe. Elevii au adus adeverinţe medicale la medicii unităţilor de învăţământ, iar pe baza acestora ASSMB a achiziţionat autoinjectoarele cu adrenalină pentru a fi disponibile la şcoală în situaţia unor urgenţe medicale. (...). Suntem preocupaţi să asigurăm acestor copii alergici un mediu sigur la şcoală", a explicat directorul medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Turkes Ablachim, pentru Agerpres.

Aceasta a afirmat că tot personalul medical din grădiniţe, şcoli şi licee a fost instruit începând din mai. S-au organizat sesiuni de formare, susţinute de specialiştii în alergii de la Asociaţia Română de Educaţie în Alergii și la care au fost invitați profesori din şcolile în care există copii cu alergii, dar şi părinţii acestora.

Turkes Ablachim a mai declarat că există mulţi copii care au alergii, dar despre care nu există informaţii medicale, întrucât părinţii se tem ca micuții să nu fie marginalizaţi din cauza afecţiunii lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel