Alergii, test: tot ce trebuie să știi despre testare și reacții alergice

Alergiile severe
Testele pentru alergie verifică reacția pielii la diferiți factori alergeni. Ce trebuie să faceți înainte de a face testul, aflați din materialul următor.

Testul pentru alergie verifică reacția pielii la substanțele obișnuite care provoacă alergii, cum ar fi alimente, mucegaiuri, praf, plante sau proteine animale. Dacă pielea reacționează la o substanță, este posibil să aveți alergic la ea.
Majoritatea persoanelor cu simptome de alergie nu au nevoie de teste, deoarece le pot identifica declanșatorii și le pot controla simptomele cu medicamente, potrivit health.harvard.edu. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda testarea atunci când aveți simptomele sunt severe la alergie, dar nu sunteți sigur care le provoacă. Știind la ce sunteți alergic vă poate ajuta în viitor să evitați substanța și vă va ajuta medicul să stabilească dacă puteți beneficia de lovituri de alergie.

Cum vă pregătiți pentru test

Nu luați antihistaminice timp de trei zile înainte de test, deoarece acestea pot interfera cu rezultatele împiedicând pielea să reacționeze la o substanță la care ar fi în mod normal alergică. Spuneți medicului dumneavoastră dacă ați avut vreodată anafilaxie, o reacție alergică care poate pune viața în pericol sau dacă ați avut o reacție serioasă la un test de alergie anterior.

Ce se întâmplă când testul este efectuat

La adulți, testul se face pe antebraț; la copii se face pe partea superioară a spatelui. 
Medicul dumneavoastră decide ce alergii trebuie testate. Unele persoane sunt testate pentru câteva zeci la o singură vizită. Picături individuale de lichid se scurg pe rânduri pe toată pielea. Medicul folosește un ac pentru a face mici zgârieturi ușoare în piele sub fiecare picătură, pentru a ajuta pielea să absoarbă lichidul. Zgârieturile nu sunt suficient de adânci pentru a provoca sângerare. Fiecare picătură conține proteine ​​dintr-un alergen separat (o substanță, cum ar fi polenul ragweed, care declanșează simptomele de alergie). Medicul notează unde a fost plasată fiecare picătură de lichid, fie prin păstrarea unui grafic, fie prin scrierea unui cod pe zona pielii testate. .Pentru mulți oameni, cea mai dificilă parte a acestui test este următoarea: trebuie să stați suficient de mult timp (de obicei aproximativ 20 de minute) pentru a oferi pielii timp să reacționeze. Pielea poate da senzația de gâdilat sau mâncărime în acest timp, dar nu veți avea voie să o zgâriați. La sfârșitul timpului de așteptare, medicul va examina fiecare zgârietură de ac pentru înroșirea sau umflarea.

Ce riscuri există din test

Deoarece expunerea la alergeni este atât de mică, o reacție alergică gravă este extrem de puțin probabilă. Pentru câteva ore, probabil că veți avea o anumită roșeață sau iritare pe zona de testare, ca și cum ați avea mai multe mușcături de țânțar.
Nu trebuie să faceți nimic special pentru asta.
Medicul vă poate spune imediat ce substanțe au provocat o reacție. Următorul pas este să vedeți dacă puteți preveni o reacție alergică prin evitarea acestor substanțe sau ameliorați simptomele prin administrarea de medicamente sau alergii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel