Alergiile, astmul: cum să le eviți de sărbători

Alergii
Alergiile sau astmul pot strica sărbătorile oricărei persoanele afectate. O persoană cu astfel de afecțiuni are nevoie de câteva măsuri aparte.

Astmul sau alergiile pot strica la întâlnirile de sărbători. Dar există modalități prin care poți rămâne sănătos, spune Colegiul American de Alergie, Astm și Imunologie.

"Toți doresc ca această perioadă a anului să fie perfectă. Dar când curge nasul, strănuți și lăcrimează ochii, imaginea este nu mai este chiar ideală. Există pași pe care îi puteți face pentru ca sărbătorile dvs. să fie mai distractive și pline de bucurie pentru întreaga familie ", a spus dr. Janna Tuck, purtătoare de cuvânt a colegiului.

Unele produse pot conține un ingredient care provoacă o reacție alergică. Dacă mergeți la petreceri, anunțați gazdele ce alimente trebuie să evitați și aduceți unele feluri de mâncare pe care știți că sunt sigure, a spus ea într-un comunicat de presă al colegiului, citat de MedicalXpress.

Puneți întotdeauna două autoinjectoare cu epinefrine în cazul în care mâncați ceva cu un ingredient care declanșează o reacție alergică.

La ce să fie atenți astmaticii 

Luați în considerare că ați putea să fiți gazdă, pentru a putea controla ingredientele alimentare.

Atenție la fumurile din șeminee și lumânări, care pot declanșa un atac de astm. Aerosolii, cum ar fi aromatizatoarele și zăpada artificială, precum și potpourri și alte parfumuri pot irita căile respiratorii deja inflamate și cel mai bine este să le evitați.

Dacă călătoriți de sărbători, asigurați-vă că vă veți lua toate medicamentele pentru astm sau alergii, inclusiv cel puțin două injectoare auto-epinefrine pentru oricine din familie care are recomandarea medicului petur asta.

Unele hoteluri oferă camere fără antialergie, așa că întrebați când despre asta faceți rezervarea. Dacă sunteți alergic la acarienii de praf, împachetați-vă așternutul care blochează alergia. Luați-vă cu mult timp în avans medicamente dacă știți că veți fi în preajma unui câine sau pisică care face ca alergiile dvs. la animale de companie să se declanșeze.

Bradul și decorațiunile de Crăciun pot delcanșa alergii 

Clătiți bradul înainte de a-l aduce în casă. Unii copaci au spori de mucegai și polen asupra lor, ceea ce poate declanșa alergii nazale. De asemenea, pomii de Crăciun pot provoca iritații ale pielii și ochilor în rândul persoanelor cu alergii ale pielii de contact la o substanță numită terpenă, care se găsește în seva.

Curățați pomul artificial și decorațiunile pe care le utilizați în fiecare an. Ele pot acumula praf și mucegai.

Amintiți-vă că aerul rece poate declanșa astm, astfel încât persoanele cu afecțiuni respiratorii ar trebui să-și acopere gura și nasul cu o eșarfă sau o mască de față atunci când este foarte frig afară, mai ales dacă fac efort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel