Alergiile prenatale. Cum schimbă dezvoltarea sexuală a copilului

Leucemia limfoblastică acută
Alergiile prenatale determină schimbări de dezvoltare sexuală în creierul copilului, susține un studiu făcut, de cercetători de la Universitatea din Ohio, pe femele șobolani.

Alergiile prenatale ar putea duce la schimbări legate de dezvoltare sexuală în creierul copiilor, este concluzia unui studiu făcut de oameni de știință de la Universitatea Ohio, citați de sciencedaily.com.

Cercetarea s-a făcut pe femele șobolan care au fost expuse la diverși alergeni în timp ce erau gestante. S-a observat că șobolanii femele născuți de astfel de mame aveau o structură a creierului și reacții tipice masculine, iar șobolanii masculi - mai multe caracteristici și comportamente feminine.

„Studiul arată, pentru prima dată, că o reacție alergică la o mamă ar putea modifica dezvoltarea sexuală a descendenților săi", a spus Kathryn Lenz, autorul principal al studiului, profesor asistent de psihologie la Universitatea de Stat Ohio. Cercetarea sa a fost publicată în revista Scientific Reports.

În concluzie, răspunsurile la alergiile prenatale pot face un creierul feminin să arate ca unul masculin, iar asta nu se va schimba de-a lungul vieții.

Alergii prenatale. Schimbări și în alte domenii ale medicinei

 

Lenz mai susține că există studii ce demonstrează că stresul, infecția și malnutriția pot genera schimbări în dezvoltarea creierului. „Această nouă cercetare subliniază rolul important pe care l-ar putea juca alergiile", adaugă autoarea studiului pentru sciencedaily.com.

În opinia cercetătoarei, aceste schimbări ale comportamentului sexual după expunerea la alergii nu ar fi deosebit de îngrijorătoare: „Este posibil ca aceste schimbări să contribuie la lucruri cum ar fi deficiențe de luare a deciziilor, atenție și hiperactivitate".

Kathryn Lenz mai precizează că aceste tipuri de modificări ale creierului ca răspuns la un alergen ar putea însemna schimbări și în alte domenii de interes precum dezvoltarea cognitivă.

„Majoritatea literaturii științifice privind activarea imunității în timpul sarcinii și rezultatele în descendenți au fost axate pe autism și schizofrenie. Aceasta este prima dată când vedem acest tip de conexiune cu dezvoltarea sexuală modificată", explică Lenz.

Ea adaugă că, deși e devreme pentru a stabili legături între rezultatele testelor pe șobolani și oameni, totuși ar fi util să se vadă cum medicamentele și alți factori din timpul sarcinii pot contribui la schimbările de dezvoltare ale fătului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel